Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS va semna moțiunea PPDA împotriva Guvernului Chicu, fără sprijinul PD

Abonare
Liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat în dimineața zilei de astăzi, în cadrul unui briefing de presă că formațiunea pe care o conduce va semna moțiunea lansată de Platforma lui Andrei Năstase de demitere a Guvernului Chicu.

CHISINAU, 16 iul – Sputnik. Maia Sandu a precizat că PAS va susține acțiunea PPDA chiar dacă aceasta nu este sprijinită de Partidul Democrat, care, potrivit ei, de asemenea ar avea pretenții față de Guvernul Chicu.

Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Societate
Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, în vigoare - detalii
"Fracțiunea PAS va semna astăzi moțiunea Platformei DA împotriva guvernului în speranța că PDM își va revedea poziția și va sprijini demiterea acestui guvern față de care la fel are pretenții", a declarat Sandu.

Ea a precizat că ieri a avut o discuție cu reprezentați ai PDM în încercarea de-ai convinge să participe la votarea demisie Guvernului ca să se asigure numărul necesar de voturi. "Din păcate, ei au repetat poziția anterioară că nu vor participa la acest vot", a declarat Sandu.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat astăzi pe pagina sa Facebook că ieri a avut o întrevedere cu Maia Sandu, la care s-ar fi "reiterat angajamentul PAS și PPPDA de a nu vota un Guvern alături de traseiști și am menționat, o dată în plus, că demiterea guvernului și instalarea unui alt executiv nu este scopul final, ci doar mijloacele prin care se dorește a crea haos și instabilitate".

Ceea ce a scris Filip pe Facebook vine, cel puțin, într-o ușoară contradicție cu declarațiile din această dimineața a Maiei Sandu.

În aceeași postare pe Facebook, Pavel Filip a lăsat să se înțeleagă că democrații nu sprijină demiterea actualului guvern și instalarea altuia alături de deputații din Pro Moldova și Partidul Șor.

În final vom menționa că fără voturile Partidului Democrat, PPDA, PAS, Pro Moldova și Partidul Șor nu au suficiente voturi pentru a demite prin moțiune de cenzură Guvernul lui Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0