Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsurile referitoare la regimul de intrare în România după prelungirea stării de alertă

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în România informează că se păstrează restricțiile anunțate anterior de Guvernul României. Despre ce este vorba.

Postul Vamal Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Traversările frontierei - în creștere: Câți moldovenii au plecat ieri din țară
BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Starea de alertă în România a fost prelungită cu încă 30 de zile. Guvernul României a adoptat, ieri, 16 iulie 2020 hotărârea privind prelungirea, începând cu data de 17 iulie 2020, cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul Romaniei, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020 și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În ceea ce privește restricțiile, acestea se mențin în continuare. Vorbim despre cele anunțate anterior în data de 16 iunie 2020.

Mai exact, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu completările ulterioare.

Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Mit dărâmat despre carantină și izolare: Numărul de îmbolnăviri crește oricum
De la această regulă fac excepție membrii de familie ai cetăţenilor români, membrii de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România, persoanele care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţi ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit legislaţiei Uniunii Europene; persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent, respectiv cadre medicale, cercetători în domeniul medical, cadre medicale pentru îngrijire geriatrică, precum şi transportatorii şi alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri care asigură astfel de transporturi necesare; personalul diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar.

Сотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Savanții ruși au obținut pentru prima dată anticorpii care neutralizează COVID-19
Alte categorii exceptate sunt: persoanele în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare;  pasagerii ce călătoresc din motive imperative; persoanele care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare; străinii și apatrizii care călătoresc în scop de studii; străinii și apatrizii, muncitorii înalt calificați, dacă angajarea acestora este necesară din punct de vedere economic, iar activitatea nu poate fi amânată sau desfășurată în străinătate; străinii şi apatrizii, lucrători transfrontalieri, lucrători sezonieri din agricultură, personal navigant maritim şi fluvial membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii.

De asemenea, sunt suspendate zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre ţările care nu fac obiectul exceptiei de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, informează Ambasada Republicii Moldova în România.

Închiderea temporară, totală sau parţială, a punctelor de trecere a frontierei României cu Republica Moldova- Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, şi Oancea, judeţul Galaţi se menține.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0