Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traversările frontierei - în creștere: Câți moldovenii au plecat ieri din țară

© SputnikPostul Vamal Sculeni
Postul Vamal Sculeni - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă unele state nu acceptă acum intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor moldoveni sau li se impune autoizolarea la destinație, din cauza riscurilor de COVID-19, numărul moldovenilor care pleacă din țară este în creștere.  

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Pe parcursul zilei de 15 iulie au fost înregistrate 12.667 de traversări ale frontierei. Din aceast total, 5.554 de persoane au intrat în Republica Moldova și, respectiv, 7.113 de persoane au plecat din țară. Informațiile sunt anunțate în această dimineață de Poliția de Frontieră.

Avion - Sputnik Moldova
Societate
Austria își închide spațiul aerian pentru avioanele de pasageri din Moldova

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Comparativ cu ziua anterioară, fluxul traversărilor frontierei a crescut cu aproape 2.300 de persoane. De asemenea, cu peste 2.000 de persoane a fost mai mare și numărul celor care au ieșit din țară. Precizăm, conform datelor Poliției de Frontieră, că pe 14 iulie s-au înregistrat  10.386 de traversări ale frontierelor – 4.963 de traversări pe sensul de intrare și, respectiv, 5.423 pe sensul de ieșire.

Comparativ cu situația din iunie, fluxul zilnic al traversărilor frontierei a sporit de vreo două ori. De exemplu, pe data de 15 iunie, hotarele au fost traversate de 7.662 de persoane, dintre care 4.757 au intrat în Republica Moldova. 

În perioada stării de urgență, fluxul zilnic al traversărilor frontierei era de până la 2.000 de persoane, fiind vorba în majoritatea cazurilor de intrări în țară – moldovenii se repatriau din cauza riscurilor pandemiei COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0