Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Savanții ruși au obținut pentru prima dată anticorpii care neutralizează COVID-19

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaСотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото
Сотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii ruși au reușit în premieră pentru Rusia să obțină anticorpii care neutralizează coronavirusul.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Cercetătorii Institutului de Biologie Moleculară și Celulară a secției Siberia a Academiei Ruse de Științe sunt primii în Rusia care au obținut anticorpi ce neutralizează coronavirusul SARS-CoV-2, a comunicat pentru RIA Novosti consilierul pentru proiecte de perspectivă a președintelui instituției, Olga Dorohova.

“Am utilizat probe de sânge ale donatorilor care s-au vindecat de COVID-19 și o tehnologie unică de sortare a limfocitelor B unice”, a declarat ea pentru agenție.

Вакцинация. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Producerea vaccinului anti-COVID-19 în Rusia: Iată când ar putea începe
Potrivit acesteia, anticorpii obținuți sunt capabili să blocheze interacțiunea dintre virus și membrana proteinei ACE2, respectiv, să prevină pătrunderea lui în celulele omului. Studiile ulterioare efectuate în această direcție vor permite dezvoltarea unor preparate pentru terapia specifică și pentru profilaxia infectării cu coronavirus.

“În afară de aceasta, materialele obținute vor permite studierea particularităților reacției imune în cazul unei infectări cu coronavirus și vor fi solicitate în procesul de perfecționare a vaccinurilor”, a adăugat Dorohova.

Laboratorul de imunogenetică din cadrul Institutului de Biologie Moleculară și Celulară a secției din Siberia a Academiei Ruse de Științe, condus de doctorul în biologie Alexandr Taranin, se ocupă de dezvoltarea mijloacelor de diagnosticare moleculară și tratamentul bolilor, analiza funcțională a proteinei umane, precum și de reconstrucția evoluției moleculare a sistemului imunitar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0