Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Să caute investitori – acesta a fost îndemnul lui Ion Chicu către responsabilii din Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu i-a îndemnat pe membrii Cabinetului să se mobilizeze pentru realizarea prevederilor legilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Proiectele au fost promulgate pe 13 iulie de președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu a menționat în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, desfășurată online, că au intrat în vigoare cele patru proiecte de lege pentru care Cabinetul și-a asumat răspunderea, astfel încât miniștrii trebuie să asigure acum realizarea lor.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Proiect esențial pentru Moldova: 16 platforme industriale în 16 raioane

„Proiectele pentru care ne-am asumat răspunderea au intrat în vigoare, trebuie să asigurăm realizarea lor”, a spus premierul.

Prim-ministrul a trecut succint în revistă cele mai importante aspecte vizate de respectivele legi – compensații ca urmare a pagubelor provocate de ploi, plăți sociale, majorări de salarii în sfera ocrotirii sănătății, investiții în raioane în scopul reanimării industriei și suplimentarea fondurilor pentru agricultură.

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii Moldova Ședința Guvernului din 15 iulie 2020
Să caute investitori – acesta a fost îndemnul lui Ion Chicu către responsabilii din Guvern - Sputnik Moldova
Ședința Guvernului din 15 iulie 2020

Premierul a menționat că Guvernul a alocat 50 de milioane de lei pentru crearea a 16 platforme industriale în 16 raioane – o investiție de pe urma căreia sunt așteptate noi locuri de muncă și, prin urmare, îmbunătățirea condițiilor de trai pe plan local.

Ion Chicu i-a îndemnat pe responsabilii guvernamentali să fie activi în atragerea investitorilor, inclusiv străini, pentru aceste proiecte. Spațiile în care vor fi dezvoltate platformele industriale au fost identificate anterior, iar ulterior vor fi create asemenea obiective și în alte raioane.

Igor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - Sputnik Moldova
Politică
Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, promulgate de Igor Dodon - detalii

O altă rectificare a Bugetului pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul se referă la suplimentarea cu 100 de milioane de lei pentru Fondul Agriculturii. Din acești bani va fi oferit și suport agricultorilor care au avut pierderi de pe urma inundațiilor din ultima vreme, a ploilor torențiale și cu grindină.

Rectificările bugetare pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea prevăd și suport pentru întreprinderile mici și mijlocii. De asemenea, sunt prevăzute 20 de milioane dei pentru Programul „Prima Casă” – acești bani vor fi acordați de către stat sub formă de compensații în favoarea beneficiarilor proiectului. Pentru 2020, în Legea Bugetului de stat au fost prevăzute 90 de milioane de lei pentru Programul „Prima Casă”, inclusiv 40 de milioane de lei pentru programele de compensare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0