Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

UE și OMS au transmis Moldovei primul lot de ajutor umanitar

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaВрач Илья Чайников в инфекционной больнице "РЖД-Медицина"
Врач Илья Чайников в инфекционной больнице РЖД-Медицина - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit premierului moldovean, echivalentul în bani al ajutorului acordat este de aproximativ de trei milioane de euro.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Primul lot cu echipamente personale de protecție a ajuns în Moldova, fiind oferit de UE și Organizația Mondială a Sănătății. Este vorba de 1,5 milioane de unități de echipamente.

Potrivit premierului Ion Chicu, echivalentul în bani al ajutorului acordat este de aproximativ de trei milioane de euro.

”În numele Guvernului și a cetățenilor Republicii Moldova, vreau să mulțumesc din inimă pentru gestul de solidaritate al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății, cât și pentru simplul fapt că ne sunt alături!”, a menționat premierul Ion Chicu.

Ambasadorul UE în Moldova, Peter Mikhalko, a menționat că UE vrea ca prin acest gest să ajute din nou țara în lupta împotriva COVID-19.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Rusia a venit în ajutorul Moldovei în cel mai dificil moment

”Furnizarea de echipamente personale de protecție și dispozitive medicale, precum ventilatoarele, kiturile pentru laborator, măștile, ochelarii și halatele de protecție vor fi atât în beneficiul lucrătorilor medicali din prima linie, cât și pentru toți cetățenii moldoveni”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a subliniat că ajutorul primit va fi repartizat și transmis în primul rând celor care se află în prima linie în lupta cu COVID-19 - adică lucrătorilor medicali.

”Ne exprimăm gratitudinea pentru echipamentele medicale oferite de Uniunea Europeană și OMS, partenerii strategici în lupta cu infecția COVID-19, care vor fi distribuite tuturor instituțiilor medicale din țară, pentru a proteja eroii din prima linie”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu.

Вакцинация. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Producerea vaccinului anti-COVID-19 în Rusia: Iată când ar putea începe
Asistență umanitară în perioada de luptă cu pandemia ajunge în Moldova din mai multe țări ale lumii.

Rusia a transmis un lot de echipamente medicale și teste pentru coronavirus și a ajutat de asemenea la organizarea curselor aeriene pentru repatrierea cetățenii moldoveni aflați în Rusia și la transportarea unei încărcături cu produse medicale din China.

Echipamente de protecție pentru personalul medical din Moldova au fost oferite și de guvernele Austriei, Germaniei, Qatarului, Poloniei, Bulgariei, României, Slovaciei, Turciei, Elveției, Coreei de Sud și din alte țări.

În perioada 17 martie - 15 mai, în Moldova a fost instituită stare de urgență în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Iar din 15 mai a fost declarată starea de urgență în sănătate publică, care a fost prelungită până la 31 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0