Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Producerea vaccinului anti-COVID-19 în Rusia: Iată când ar putea începe

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация. Архивное фото
Вакцинация. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Institutul Gamalei a anunțat că deocamdată sunt purtate negocieri cu firmele private privind termenele de transmitere a tehnologiei și a tuturor componentelor necesare pentru producerea de vaccinuri.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Institutul Gamalei și-a exprimat speranța că întreprinderile private vor începe producerea unui vaccin împotriva infecției cu coronavirus la mijlocul lunii septembrie. O declarație în acest sens a fost făcută pentru RIA Novosti de către directorul Centrului de Epidemiologie și Microbiologie Gamalei, Alexandr Gintzburg.

Potrivit interlocutorul, în prezent sunt purtate negocieri cu firme private privind modul de transfer rapid al tehnologiei și a tuturor componentelor necesare pentru producerea de vaccinuri către acestea.

”Pentru ca acestea să înceapă de la 1 septembrie, de exemplu, sau de la mijlocul lunii septembrie. Și ele au capacitatea de a produce acest vaccin în cantitatea necesară”, a declarat Gintzburg.

Șeful Centrului de Epidemiologie și Microbiologie Gamalei a atras atenția asupra faptului că s-a lucrat în paralel la posibilitatea formării lanțurilor de aprovizionare care să-i permită producătorului să livreze vaccinul instituțiilor medicale.

Вакцина - Sputnik Moldova
Primul vaccin din lume împotriva COVID-19, finalizat în Rusia - detalii

În același timp, Institutul speră că vaccinul împotriva coronavirusului va fi oferit gratuit rușilor în instituțiile medicale și, cel mai probabil, cumpărarea acesta în farmacii nu va fi posibilă în viitorul apropiat.

Testarea vaccinului a demarat pe 18 iunie. O componentă a vaccinului a fost administrată la nouă participanți la experiment, a doua - la alți nouă. Pe 23 iunie, vaccinul a fost administrat altor douăzeci de voluntari. Acest grup de participanți la experiment vor primi preparatul într-o versiune de rapel - după trei săptămâni, conform indicațiilor, li se va administra a doua componentă a vaccinului. Studiile clinice sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie.

Șefa Departamentului terapeutic al Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei, Svetlana Volcikhina, a declarat că cel de-al doilea grup de voluntari pe care este testat vaccinul anti-coronavirus la sucursala spitalului Burdenko va fi externat peste o săptămână.

Anterior, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat interesul pentru vaccinul rusesc împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0