Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programări la Institutul de Cardiologie: Ce trebuie să cunoască bolnavii cardiaci

© Sputnik / OsmatescoAngela Marina Grosu
Angela Marina Grosu - Sputnik Moldova
Abonare
Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale, din data de 1 iulie 2020. Iată e trebuie să cunoască bolnavii cardiaci care au nevoie de tratament la Institutul de Cardiologie din Chișinău.
Programări la Institutul de Cardiologie: Ce trebuie să cunoască bolnavii cardiaci

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul cardiolog din cadrul Institutului de Cardiologie din Capitală, Angela Marina a venit cu câteva precizări cu referire la tratamentele bolnavilor cardiaci la instituția medicală.

În primul rând, pacienții trebuie să cunoască că toate consultațiile medicale au loc conform programărilor, iar aceștia trebuie să respecte câteva reguli obligatorii pentru a avea acces la serviciile medicale.

"Este important ca pacientul să aibă îndreptare de la medicul de familie. Chiar dacă vine de sine stătător, din diferite motive, persoana trebuie să se autoevalueze și să se asigure de faptul că nu are nici un simptom de COVID. Atunci când persoana face programarea registratoarele trebuie să explice toate condițiile pe care pacientul trebuie să le respectate cu strictețe", a declarat Angela Marina.

De asemenea, medicul cardiolog a venit cu recomandarea ca doar pacienții care au nevoie de  consultații urgente, investigații medicale sau intervenții chirurgicale să apeleze la specialiștii din cadrul Institutului de Cardiologie.

Probleme ale unimii - Sputnik Moldova
Boli cardiovasculare: Semne care indică probleme grave de sănătate

"Nu putem spune că oricine dorește poate să vină la consultație. Numărul de vizite este redus, totul este conform programărilor, iar persoana trebuie să manifeste maximă responsabilitate", a precizat cardiologul.

De menționat că în perioada stării de urgență intervențiile chirurgicale și investigațiile medicale au fost suspendate în instituțiile medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0