Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Premierul Chicu a scris despre schimbări în privința unor restricții din 1 august

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu a mers la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca”
Ion Chicu a mers la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca” - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu și-a exprimat speranța că mai multe interdicții impuse din cauza COVID-19 vor fi ridicate din 1 august. Una dintre ele ar fi obligativitatea autoizolării la domiciliu pentru persoanele ce revin din țările cu risc scăzut de infecție.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu s-a referit într-o postare pe Facebook la prelungirea până pe 31 iulie a restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei COVID-19.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Alte 174 de cazuri de infectare cu COVID-19

Prim-ministrul a scris că decizia despre extinderea Stării de urgență în sănătate publică „este dictată de evoluția pandemiei COVID-19 pe plan global, regional și intern”.

Un utilizator l-a întrebat pe premier dacă ar fi potrivită decizia ca „persoanele care vin din țările cu risc scăzut de infecție să nu fie nevoie să stea in carantină”, precum cei care sosesc, de exemplu, din „Estonia, Lituania, Letonia”.

„Sper să putem ridica mai multe interdicții din 1 august, inclusiv aceasta”, a răspuns Ion Chicu.

© Photo : Facebook / Ion ChicuIon Chicu despre interdicții
Premierul Chicu a scris despre schimbări în privința unor restricții din 1 august  - Sputnik Moldova
Ion Chicu despre interdicții

O utilizatoare a rețelei de socializare l-a întrebat pe premier dacă ar fi „posibil de scos restricțiile pentru persoanele care au împlinit vârsta de 63 ani că sa se primble prin parcuri și păduri”. Ea a adăugat că persoanele în etate stau acum „în rânduri infernale la casele teritoriale pentru recalcularea pensiilor, merg în transportul public, unde un măr nu are unde să cadă”, „iar în parc nu se poate”, așa că „unde e logica?”.

Вакцина - Sputnik Moldova
Primul vaccin din lume împotriva COVID-19, finalizat în Rusia - detalii

Prim-ministrul nu a răspuns la această întrebare.

În general, Ion Chicu a accentuat că pe mapamond se înregistrează zilnic un număr destul de sporit de noi cazuri de COVID-19. „Continuăm și noi să avem un număr mare de cazuri zilnice, deși față de indicatorii maximali înregistrați la mijloc de iunie, acum avem o diminuare de 40%”, a scris premierul.

Ion Chicu a adăugat că „nu are cum să ne placă decizia” privind prelungirea resticțiilor până pe 31 iulie, dar „cu cât mai repede ne adaptăm modul de viață și comportamentul, cu atât mai puține consecințe nefaste va avea această pandemie asupra oamenilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0