Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primul vaccin din lume împotriva COVID-19, finalizat în Rusia - detalii

© REUTERS / Dado RuvicВакцина
Вакцина - Sputnik Moldova
Abonare
Această etapă a studiului a demonstrat siguranța vaccinului pentru sănătatea omului. Un plan suplimentar de dezvoltare a vaccinului va fi stabilit în conformitate cu strategia dezvoltatorului.

CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. La Moscova, a fost finalizat studiul asupra primului vaccin din lume împotriva infecției cu coronavirus, a declarat Vadim Tarasov, directorul Institutului de Medicină Translațională și Biotehnologie a Universității Secenov. Acest lucru a fost anunțat duminică dimineață.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Iată ce spune OMS despre nouă vaccinuri dezvoltate de Federația Rusă

"Universitatea Secenov a finalizat cu succes testele pe voluntarii a primului vaccin din lume împotriva coronavirusului", a declarat acesta pentru RIA Novosti.

Se precizează că primul grup de voluntari va fi externat miercuri, 15 iulie, al doilea - pe 20 iulie, cu toate acestea, supravegherea medicală a acestora va continua, deoarece medicii trebuie să evalueze starea imunității lor.

Obiectivul acestei etape a studiului a fost de a arăta siguranța vaccinului pentru sănătate, a declarat directorul Institutului, Alexander Lukașev.

”Securitatea vaccinului a fost confirmată. Ea corespunde siguranței acelor vaccinuri care sunt în prezent pe piață”, a spus el.

Viitorul plan de dezvoltare a vaccinului va fi determinat în conformitate cu strategia dezvoltatorului, după cum a explicat Lukașev, printre altele, acest proces fiind afectat de epidemie.

Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Tesla va participa la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Lukașev a menționat că, înainte de începerea studiilor clinice, a fost efectuată o examinare detaliată a voluntarilor, inclusiv absența anticorpilor la coronavirus. Apoi au fost izolate două săptămâni pentru a preveni infecția. După aceea, a fost efectuată imunizarea și a început studiul propriu-zis.

Vaccinul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.F. Gamalei”. În studiile clinice, au participat 38 de voluntari. La jumătatea lunii iunie, Ministerul Sănătății a emis permisiunea de a efectua studii clinice cu două forme de vaccin împotriva COVID-19, dezvoltate de centru.

Apropo, acesta nu este singurul vaccin care este testat în Federația Rusă: Centrul Vector va începe testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe oameni în iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0