Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Alte 174 de cazuri de infectare cu COVID-19

Abonare
Potrivit informațiilor actualizate prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi au fost confirmate peste 170 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Alte 174 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Dintre acestea, șase cazuri au fost confirmate în regiunea transnistreană. Toate cazurile de astăzi sunt cu transmitere locală. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 19 382 de cazuri. Astăzi au fost efectuate 743 de teste primare și 328 repetate. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Evoluția COVID-19 în Moldova: Informații actualizate privind situația epidemiologică

Din cele 174 de persoane testate pozitiv la COVID-19, 18 sunt lucrători medicali. Mai exact este vorba de cinci medici și 13 asistenți medicali.

MSMPS informează și despre un nou deces. Este vorba de un bărbat de 61 de ani din municipiul Cahul. A fost internat la Spitalul Raional Cahul pe data de 3 iulie. Bărbatul suferea și de diabet zaharat de tip 2, obezitate de graul II, hipertensiune arterială de gradul II. Numărul pacienților vindecați a ajuns la 12 667 de persoane. 

Amintim, până la data de 1 august, este obligatorie respectarea distanței sociale între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor, respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv, purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

De precizat, perioada stării de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 31 iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0