Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu: Ce veste bună are Guvernul și ce eveniment important urmează

© Photo : Miroslav RotariИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea vor fi promulgate de șeful statului – deputații din opoziție n-au depus moțiune de cenzură.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Deputații din Opoziție nu au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului, astfel încât cele 4 proiecte de lege pentru care Cabinetul Chicu și-a asumat răspunderea urmează să intre în vigoare.

Ion Chicu a mers la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca” - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Chicu a scris despre schimbări în privința unor restricții din 1 august

Premierul a precizat că cele 72 de ore pe care deputații le-au avut la dispoziție pentru înregistrarea unei moțiuni de cenzură au expirat ieri. Urmează că proiectele să fie semnate în Parlament și apoi transmise șefului statului pentru promulgare.

Ion Chicu a făcut declarații în această dimineață, la un briefing organizat după ședința de lucru tradițională de luni cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Premierul a subliniat că intrarea în vigoare a celor patru proiecte de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea va permite realizarea unor proiecte de importanță majoră în sfera socială - inclusiv majorări de salarii, în agricultură, industrie.

Пшеница - Sputnik Moldova
Vom avea făină moldovenească pentru pâine? Iată cât grâu recoltăm acum - Foto
Unul dintre proiectele care vor fi transpuse în fapt ține de relansarea industriei: în 16 centre raionale vor fi create 16 platforme industriale. Acest proiect presupune crearea unor noi locuri de muncă și, bineînțeles, ar trebui să contribuie la dezvoltarea economiei.

Ion Chicu a anunțat că săptămâna aceasta în Republica Moldova sunt așteptate 6 locomotive de tren pentru Căile Ferate, dintr-un total de 12 locomotive ce urmează a fi cumpărate. Premierul a spus că acesta va fi un „eveniment major” al săptămânii, pentru că locomotive n-au fost achiziționate un timp foarte îndelungat.

La briefing, Ion Chicu a mai anunțat că majoritatea salariilor și pensiilor deja au fost achitate și că, în acest scop, statul are bani suficienți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0