Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admiterea 2020: Ce le propune tinerilor Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova (IRIM) este singura instituţie de învăţământ superior din țară care pregătește specialiști în toate domeniile relaţiilor internaţionale. Iată cu ce oferte educaționale vine instituția pentru anul de studii 2020-2021.
Admiterea 2020: Ce le propune tinerilor Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova

Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova este o instituție de învățământ superior publică, fondată de Guvern în anul 2003, fiind acreditată academic și științific. În cadrul IRIM activează patru facultăți: Relații Internaționale și Științe Politice, Economie Mondială și Relații Economice Internaționale, Drept și Limbi Străini. Studiile se fac atât în bază de buget, cât și în bază de contract.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa catedrei Relații Internaționale, Liliana Beniuc, a menționat că, spre deosebire de alte instituții de profil, studenții de la IRIM beneficiază de o libertate academică, în funcție de specialitatea aleasă. Ce înseamnă acest lucru?

"Studenții noștri au posibilitatea să aleagă individual limbile străine obligatorii pe care le vor studia pe parcursul anilor de învățământ. De exemplu, cei de la Facultatea Limbi Străine studiază obligatoriu trei limbi, iar studenții de la alte facultăți - câte două limbi străine. Tinerii pot alege limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba italiană, limba germană și, opțional, chineza, turca sau araba. Mai mult, dacă studentul va dori, el poate să obțină și un certificat de traducător după absolvirea instituției", a remarcat ea.

Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Admiterea 2020: Alternative pentru persoanele care nu au obținut la timp diplomele de Bac
De asemenea, Liliana Beniuc a menționat că, pentru a dezvolta abilitățile practice, instituția organizează diverse simulări ale ședințelor ONU și altor organizații, iar studenții au posibilitatea să participe la conferințe științifice și să se implice la stagii de practică în cadrul instituțiilor de rang înalt ale Republicii Moldova.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructiv-informativ "Admiterea 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0