Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admiterea 2020: Alternative pentru persoanele care nu au obținut la timp diplomele de Bac

© Sputnik / Miroslav RotariNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, la Liceul seral Nr.1 din Capitală a început înscrierea viitoriilor candidați la studii. În acest an, admiterea se desfățoară în regim online.
Admitere 2020: Alternative pentru persoanele care nu au obținut la timp diplomele de Bac

Liceul seral Nr.1 este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și poate obține diploma de bacalaureat, absolut obligatorie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior.

În acest an instituția se pregătește să găzduiască sute de elevi dornici de carte, care consideră că niciodată nu este prea târziu să-și continuie studiile.

"Majoritatea elevilor care vin la noi au avut motive obiective pentru care nu au putut să-și facă studiile la timpul cuvenit sau nu au posibilitatea de a studia în prima parte a zilei. Totodată, unii s-au ciocnit cu faptul că neavând diploma de studii de bacalaureat nu se pot angaja în câmpul muncii. După absolvirea liceului, majoritatea elevilor își continuă studiile la facultate", a declarat pentru Sputnik directoarea liceului, Nina Cojocari.

În mare parte, la Liceul seral nr.1 studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-42 de ani. De obicei, lecțiile încep la ora 17:00 și durează până la ora 21:15, în funcție de orarul stabilit.

Potrivit Ninei Cojocari, liceul seral oferă și un program de învățământ cu frecvență redusă, venind în ajutor femeilor însărcinate sau mamelor cu copii mici.

Pentru anul de studii 2019-2020 au fost înscriși peste 400 de elevi în clasele a X-a și a XIII-a. Cel mai matur elev are vârsta de 46 de ani.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructiv-informativ "Admiterea 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0