Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serviciul de Urgență 112: Ce fel de apeluri au fost înregistrate în luna iunie

© Sputnik / OsmatescoAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
În luna iulie operatorii de la 112 au avut un regim de lucru solicitant. Iată ce fel de apeluri au fost efectuate în prima lună de vară la Serviciul de Urgență.
Serviciul de Urgență 112: Ce apeluri au fost înregistrate în luna iunie

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, specialistul în relații publice din cadrul Serviciului Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici, a declarat că luna iunie a fost destul de încărcată pentru cei 82 de operatori, care reacționează rapid pentru siguranța și protecția cetățenilor Republicii Moldova.

Наводнение - Sputnik Moldova
Societate
Mii de hectare au fost afectate de inundații și grindină: Cum intervine Guvernul
Zilnic, fiecare dintre ei a recepționat aproximativ 500 de apeluri de urgență.

Potrivit datelor oficiale, cel mai des oamenii sună la 112 pentru a solicita ajutor medical. Pe locul doi este solicitarea ajutorului Poliției, iar pe al treilea - al salvatorilor. Totuși, în prima lună de vară s-a înregistrat un șir de apeluri specifice, din cauza ploilor torențiale, care au făcut ravagii în mai mutle lcoalități din țară.

"Oamenii au solicitat ajutorul pompierilor și salvatorilor în urma inundațiilor care au fost în luna iunie. Oamenii au raportat urgențe medicale privind hipertensiunea arterială, dureri abdominale sau de spate și afecțiuni respiratorii. Cele mai multe solicitări către poliție au survenit în urma unor bătăi, iar altele vizează nerespectarea măsurilor antiepidemice", a menționat Carpovici.

Specialistul în relații publice a subliniat că în această perioadă, indiferent de natura urgenței, toți cei care cer ajutor primesc un set de întrebări obligatorii din partea operatorilor: dacă prezintă simptome asociate cu COVID-19, dacă au interacționat cu persoane diagnosticate cu coronavirus, cu persoane aflate în carantină ș.a.

De precizat este că, în cazul în care a fost efectuată o chemare falsă, cel care a solicitat intervenția riscă o amendă de până la trei mii de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0