Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volnițchi: Curând vom asista la ușoare "repoziționări" ale partidelor politice

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Igor Volnițchi consideră că decizia Curții Constituționale cu privire la organizarea alegerilor parlamentare anticipate și alegerilor prezidențiale în aceeași zi va aduce mai multă claritate în politica din Republica Moldova.
Volnițchi: În următoarele zile vom asista la ușoare "repoziționări" ale partidelor politice

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, comentatorul politic Igor Volnițchi a declarat că în urma deciziei luate în data de 7 iulie de Curtea Constituțională, care a stabilit că "până în toamnă, când sunt preconizate alegerile prezidențiale, Parlamentul nu poate fi dizolvat și, respectiv, nu pot avea loc alegeri parlamentare anticipate", în următoarele zile vom asista la ușoare "repoziționări" ale partidelor politice.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Fără alegeri parlamentare anticipate până în toamnă - A decis Curtea Constituțională

În acest sens, Volnițchi a remarcat că Partidul Socialiștilor va fi mult mai sigur de sine. Or, va înțelege că cel puțin perspectiva parlamentarelor anticipate concomitent cu alegerile prezidențialele, ca urmare a unei demiteri a Guvernului, a dispărut.

Totodată, comentatorul politic a menționat că nici reprezentanții Pro Moldova nu erau avantajați de alegerile parlamentare anticipate, în special dacă ar avea loc concomitent cu cele prezidențiale.

"În zilele următoare, probabil înțelegând că au ieșit dintr-o zonă de risc, cei de la "Pro Moldova" își vor amplifica mesajele anti-președinte și vor încerca să impună o altă agendă politică", a subliniat el.

Și în cazul Partidului Acțiune și Solidaritate vom observa o ușoară "repoziționare", susține Volnițchi. Potrivit lui, pentru acest partid în frunte cu Maia Sandu este riscant și total neconvenabil să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
PSRM a comentat decizia Curții Constituționale: Poziția cu privire la alegerile anticipate

"Pentru PAS este mult mai bine ca guvernul actual să rămână în funcție și eventual speculând pe unele nereușite în activitatea acestuia să încerce să le asocieze cu Igor Dodon, pentru a-i diminua șansele la prezidențiale", a opinat Volnițchi.

Amintim că în data de de 7 iulie Curtea a decis că "alegerile parlamentare anticipate și alegerile prezidențiale nu pot avea loc în aceeași zi". O altă decizie a Curții stabilește că "dizolvarea Parlamentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui este interzisă în orice circumstanță".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0