Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Pușcaș: Există două căi constituționale pentru a depăși criza politică

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Pușcaș
Victor Pușcaș - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, a explicat care sunt căile constituționale de soluționare și depășire a crizei în relațiile dintre Guvern și Parlament.
Victor Pușcaș: Există două căi constituționale pentru a depăși criza politică

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, spune că există două căi constituționale pentru a ieși din criza în care se află Parlamentul și Guvernul, apărută în urma angajării răspunderii de către Executiv.

"Există două căi constituționale: recunoașterea angajării răspunderii Guvernului sau demiterea Guvernului. Alte căi nu există dacă vorbim din punct de vedere constituțional", a precizat fostul președinte al CCRM.

Totodată, Victor Pușcaș a menționat că Guvernul a riscat mult atunci când s-a adresat cu aceste proiecte de legi, deoarece Parlamentul oricând poate să accepte demiterea Guvernului.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Parlamentul trebuie dizolvat imediat după alegerile prezidențiale

De menționat că în data de 6 iulie, deputații fracțiunilor PAS, PPDA, ai grupului parlamentar Pro Moldova și ai Partidului "ȘOR" au boicotat pentru a treia oară ședința plenară a Parlamentului. Partidul Acțiune și Solidaritate a menționat că este gata să susțină proiectele Guvernului, însă în procedură obișnuită, fiind examinate în plen, după ce Executivul va renunța la angajarea răspunderii. 

Amintim că săptămâna trecută proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea se referă la majorarea veniturilor și cheltuielilor Bugetului – respectiv, va crește și deficitul, vizează majorarea salariilor medicilor, acordarea unor indemnizații unice persoanelor cu venituri reduse.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0