Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă consultare cu privire la regulamentul de redeschidere a grădinițelor - detalii

© Sputnik / OsmatescoNatalia Grîu
Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentații ministerului Educației vor discuta astăzi cu reprezentanții Ministerului Sănătății varianta finală a instrucțiunilor pentru redeschiderea instituțiilor preșcolare, care urmează să fie aprobate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
O nouă consultare cu privire la regulamentul de redeschidere a grădinițelor - detalii

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", secretarul de stal al Ministerului Sănătății, Natalia Grâu, a menționat că procesul de redeschidere și reluare a activității instituțiilor de educație timpurie poate avea loc doar după ridicarea stării de urgență în sănătate publică, fiind un proces foarte responsabil pentru întreaga societate.

În acest sens, procesul de reluare a activităților instituțiilor preșcolare va fi etapizat și doar grădinițele care vor întruni toate condițiile necesare vor putea fi redeschise.

"Dacă instituția se autoevaluează și demonstrează că are toate condițiile pentru desfășurarea activităților în siguranță, atunci directorul grădiniței și primarul semnează documentul cu privire la redeschiderea instituției preșcolare. Ulterior, documentul este aprobat de ANSP și ANSA. Doar în aceste condiții instituția poate să-și reia activitatea", a subliniat Natalia Grâu.

Secretarul de stat a specificat că în documentul elaborat vor fi specificate toate etapele și aspectele privind reluarea activității grădiniței precum: realizarea triajului matinal, procesul de igienizare a spațiilor ș.a.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Când se redeschid grădinițele din Chișinău: Decizia autorităților

Totodată, părinții vor semna mai multe tipuri de declarații, asumându-și astfel obligația de a aduce copiii la grădiniță doar dacă aceștia sunt sănătoși.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie din cauza riscului de răspândire a virusului COVID-19.

Despre posibila redeschidere a grădinițelor după 15 iulie a anunțat și președintele țării, Igor Dodon. Decizia finală va fi luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0