Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când se redeschid grădinițele din Chișinău: Decizia autorităților

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În instituțiile de învățământ preșcolar se întreprind acțiuni în vederea redeschiderii acestora. Iată ce spune municipalitatea.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Decizia de redeschidere a grădinițelor din Capitală este una greu de luat. De această părere este primarul Chișinăului, Ion Ceban. Potrivit lui, riscul de îmbolnăvire atât în rândul copiilor cât și a personalului este încă foarte mare. În momentul de față avem 12 cazuri de îmbolnăvire în instituțiile de învățământ, cinci dintre care în grădinițe, acestea fiind plasate în carantină.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Se redeschid sau nu grădinițele? – Mesaj neașteptat al avocatului poporului

Chiar și așa, în instituțiile de educație timpurie sunt desfășurate activități de pregătire în vederea reluării activității acestora.

În cadrul mai multor ședințe cu directorii instituțiilor s-a discutat despre mecanismul, dar și măsurilor de protecție după care își vor relua activitatea grădinițele.

Totodată, Ceban spune că municipalitatea desfășoară lucrări de reparație în instituțiile de învățământ doar pentru a nu întrerupe procesul educațional atunci când instituțiile preșcolare își vor relua activitatea.

În cele 126 de instituții de educație timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 de mii 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, dezinfectanți și toate cele necesare, în sumă de 4 milioane 442 de mii de lei.

O decizie privind redeschiderea grădinițelor va fi luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care potrivit premierului Ion Chicu, se va întruni în ședință în ziua de miercuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0