Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii

© Sputnik / Роман Махмутов / Accesați arhiva multimediaГенеральный секретарь Организации Объединенных Наций (ООН) Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь Организации Объединенных Наций (ООН) Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizația Națiunilor Unite (ONU) anunță două scenarii cu care se poate confrunta lumea după pandemia de Coronavirus - unul optimist și altul pesimist.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Secretarul general al ONU, Antoniu Guterres, în ediția suedeză Aftonbladet, a vorbit despre două scenarii care urmează în lume după pandemia coronavirusului, informează RIA Novosti.

Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova
OMS, despre izbucnirea unor noi focare de coronavirus - detalii

Primul, este unul „optimist” și implică faptul că țările vor face față situației actuale. Statele nordice vor dezvolta un plan de succes de refacere, iar cele în curs de dezvoltare vor primi asistență. Guterres și-a exprimat, de asemenea, speranța că vaccinul contra coronavirusului va apărea în nouă luni și va fi disponibil pentru toată lumea. În opinia sa, dacă evenimentele se vor dezvolta în această direcție, iar economia se va reface, atunci lumea va începe să se miște într-o direcție care va permite revenirea la o stare normală în doi sau trei ani.

Cu toate acestea, secretarul general al ONU a vorbit și despre un scenariu „pesimist” dacă țările nu-și vor coordona acțiunile. În opinia sa, vor apărea noi focare ale virusului, iar situația în țările în curs de dezvoltare se va agrava. De asemenea, este posibil ca lucrările asupra dezvoltării vaccinului să întârzie sau să înceapă concurența acerbă pentru acesta și de aceasta vor profita țările cu oportunități economice.

”Dacă acest scenariu se va realiza, vom vedea cum segregarea, populismul și xenofobia vor crește”, este menționat în articol.

În plus, potrivit lui Guterres, fiecare țară va trăi independent, iar lumea nu va putea organiza un singur guvern pentru rezolvarea problemelor comune. Drept urmare, avertizează secretarul general al ONU, poate apărea o depresie globală care va dura cel puțin cinci până la șapte ani înainte de formarea unei „noi normalități”.

OMS este interesată  de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

Totodată, în articol este menționat că acum este dificil de spus în ce direcție se mișcă lumea, dar este necesar să se facă tot posibilul pentru a fi gata pentru cel mai rău scenariu. Pandemia ar trebui să arate că este nevoie de schimbarea comportamentul, iar divizarea în prezent, este periculoasă pentru toată lumea.

Potrivit secretarului general al ONU, pentru a face față dificultăților globale va fi posibil doar cu ajutorul instituțiilor mai puternice de guvernare globală și cu ajutorul cooperării internaționale. Guterres a menționat că este necesară revizuirea metodelor actuale de cooperare interstatală, în cadrul cărora ONU și organismele sale, Banca Mondială, precum și FMI și organizațiile regionale vor lucra mai îndeaproape.

De asemenea, secretarul general al ONU a cerut liderilor mondiali să se unească pentru a rezolva problemele legate de menținerea păcii și a oferi oportunitatea organizațiilor internaționale să acționeze pentru a trece cu succes „testul timpului nostru”.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Încă trei vieți răpuse de COVID-19

Conform statisticilor de la Universitatea Johns Hopkins, în lume au fost depistate în total 11,626 milioane de cazuri de boală, iar 538 de mii de oameni au murit. Cele mai multe cazuri în SUA, Brazilia și India.

În Rusia, au fost depistate 694.230 de cazuri de coronavirus, au murit 10.494 de persoane. Peste 463 de mii de pacienți s-au recuperat.

Datele actuale cu privire la situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0