Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS, despre izbucnirea unor noi focare de coronavirus - detalii

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova
Abonare
Previziunile privind perspectivele celui de-al doilea val de infecție se bazează pe înțelegerea faptului că este un virus respirator, care se răspândește mai rapid în grupurile mari de oameni, precum și la o temperatură mai scăzută.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Situația privind răspândirea COVID-19, pe care o putem observa într-un șir de state, reprezintă al doilea apogeu al îmbolnăvirilor și nu al doilea val, a declarat directorul programului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind situațiile excepționale, Michael Ryan, în cadrul unui briefing al Asociației Corespondenților Străini din cadrul biroului ONU de la Geneva.

"Ceea ce se întâmplă acum în mai multe țări nu este cel de-al doilea val. Este al doilea apogeu al primului val în care virusul nu a fost suprimat suficient pentru a preveni transmiterea lui în aceeași perioadă”, a declarat Ryan pentru RIA Novosti.

Expertul a menționat că țările se pot pomeni într-o situație în care va exista o stare endemică ridicată cu noul virus sau o rată de incidență constantă, posibil chiar mai mare decât ne-am dori.

OMS este interesată  de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

Ryan a subliniat că nu există siguranța că va exista un al doilea val de infecție.

”Aceasta este o presupunere științifică bazată pe ceea ce știm despre coronavirusuri și viruși respiratorii”, a spus el.

Ryan a adăugat că previziunile privind perspectivele celui de-al doilea val al bolii se bazează pe înțelegerea faptului că este un virus respirator, iar astfel de viruși depind de mișcările sezoniere ale populației, răspândite mai rapid între grupurile apropiate de oameni, precum și la temperaturi mai scăzute.

Anterior, Ryan îndemna țările să renunțe la iluzia privind victoria asupra infecției cu coronavirus și să continue să adopte măsuri de stopare a răspândirii COVID-19.

Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în Moldova a ajuns la 17 mii 906.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0