Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție, viitori studenți: Informații utile despre studiile la Academia "Ştefan cel Mare"

Abonare
Academia "Ştefan cel Mare" a Ministerului Afacerilor Interne  vine cu mai multe oferte educaționale pentru anul de studii 2020-2021. Detalii aflați de la rectorul instituției, Dinu Ostavciuc .
Atenție, viitori studenți: Informații utile despre studiile la Academia "Ştefan cel Mare"

Academia "Ştefan cel Mare" din Capitală este o instituție de învățământ superior unde poate studia orice cetățean al Republicii Moldova care a susținut examenul de Bacalaureat.

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Gestul unui general și politician cu demnitate, în plină ofensivă ocultă asupra Bisericii
Universitatea le propune viitorilor studenți două facultăți: Facultatea de Drept cu specialitățile - Urmărire penală; Expertize criminalistice şi judiciare; Securitate de frontieră sau Investigarea fraudelor sau studii la Facultatea Securitate Civilă și Ordine Publică cu specialitățile Investigaţii speciale; Securitate şi ordine publică; Trupele de carabinieri sau Securitate penitenciară. 

"Pregătim ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație, experți criminaliști, ofițeri de ordine publică, inspectori al Poliției de Frontieră ș.a. În cadrul instituției își pot face studii atât băieții cât și fetele. La moment din numărul total de studenți 60 procente sunt băieți și 40 pla sută fete", a declarat într-un interviu acordat pentru Sputnik rectorul instituției, Dinu Ostavciuc.

Aliona Caraman, subofițer superior de sector IP Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Polițistă pe timp de pandemie: Ce o face pe o tânără de 22 de ani să se expună riscului
Mai mult, în noul an de studii 2020-2021, instituția propune în premieră o nouă specializare  unde vor fi pregătiți profesioniști pentru desfășurarea activității în cadrul Serviciului protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA) și Centrul Național Anticorupție.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructiv-informativ "Admiterea 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0