Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate: În ce state pot să călătorească moldovenii și în ce contiții

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a publicat infomații actualizate despre statele în care moldovenii pot să călătorească.

CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat un document cu informații actualizate privind accesul cetățenilor Republica Moldova pe teritoriul altor state pe timp de pandemie.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Politică
Burse suplimentare pentru rezidenții și studenții care combat COVID-19

 Pentru toate persoanele care vin în România din ţările care nu fac obiectul excepţiei de la izolare, stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura izolării la locuinţa declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia, după caz.  

Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la izolare, dar care înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină la locuinţa declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz și altele.

În Ucraina, intrarea și aflarea pe teritoriul este permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, cu amplasarea obligatorie în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Rusia
Testările vaccinului anti-COVID-19 în Rusia – care sunt primele rezultate

De asemenea, moldovenii care sunt șoferi de autocare de curse internaționale regulate de pasageri nu cad sub obligațiunea plasării în spațiile de observație (carantină) sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

În Germania moldoveni pot călători doar dacă există motive întemeiate care urmează a fi certificate la intrarea în Germania, după cum urmează: - permis de ședere / domiciliu legal; - contract de muncă în domenii vitale precum cel al sănătății, industria alimentară, transport de mărfuri și altele.

Și autoritățile italiene au prelungit din data de 1 iulie restricţiile de intare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii moldoveni. Astfel, cetățenii Republicii Moldova care dețin un permis de ședere/reședință, contract de muncă sau au motive serioase legate de sănătate, pot intra în Italia cu respectarea mai multor condiții.

Restricţiile de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost prelungite până la data de 1 august. Conform Hotărârii Guvernului Federaţiei Ruse, este interzisă intrarea cetățenilor străini sau a apatrizilor pe teritoriul Rusiei cu excepția următoarelor categorii:

  • Membrii misiunilor diplomatice și consulare acreditați în Rusia și membrii familiilor acestora; 
  •  Colaboratorii organizațiilor internaționale în Rusia și membrii familiilor acestora; 
  •  Șoferii pe rute internaționale de transport;
  • Membrii ai echipajelor de transport aerian, maritim și fluvial, feroviar internațional;
  • Membrii delegațiilor oficiale, cu vize diplomatice, de serviciu și obișnuite, eliberate în legătură cu decesul rudelor apropiate, care au locuit pe teritoriul Rusiei; 
  • Persoanele care au soț, soție, părinți, copii, înfietori, sunt înfiate, tutelează sau sunt tutelați, de cetățeni ai Federației Ruse;
  • Participanții și membrii familiilor lor care sunt în posesia documentelor confirmative al Programului «ПЕРЕСЕЛЕНИЕ»; 
  • Persoanele care efectuează lucrări de asamblare a echipamentelor tehnice de origine străină, altele decât cele rusești;
  • Persoanele care se află în tranzit, în punctele de trecere a frontierei în  aeroporturi;
  • Persoanele care vin în Rusia în scop de tratament medical (cu prezentarea documentelor de rigoare emise în FR);
  • Persoanele care intenționează să intre în Rusia, doar pentru o singură dată în perioada restrictivă, în scop de îngrijire medicală a soților, părinților, copiilor, înfietorilor, înfiaților, tutelaților sau tutelaților  (cu prezentarea documentelor confirmative despre gardul de rudenie și starea de sănătate).  

 Nu există restricții pentru cetățenii moldoveni la părăsirea teritoriului Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0