Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Burse suplimentare pentru rezidenții și studenții care combat COVID-19

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis să-i stimuleze pe rezidenții și studenții din sfera medicinii și farmaceuticii antrenați în combaterea COVID-19. Aceștia vor beneficia de burse suplimentare. În acest scop, din Bugetul de Stat vor fi alocate 6,6 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Guvernul a adoptat în ședința de vineri, 3 iulie, o hotărâre „Cu privire la unele măsuri de stimulare a medicilor și farmaciștilor rezidenți, studenților din învăţământul superior şi profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar medical și farmaceutic antrenați în controlul și combaterea infecției COVID-19”. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Câți copii s-au îmbolnăvit până acum de COVID-19 – precizări de la Ministerul Sănătății

Hotărârea va intra în vigoare în ziua publicării în Monitorul Oficial.

Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în lupta cu pandemia COVID-19 sunt antrenați acum 53 de rezidenți și 200 de studenți.

Decizia prevede stabilirea unei burse suplimentare pentru stagiul de practică pentru următorii doi ani pentru categoriile menționate.

Din Bugetul de Stat, în acest scop vor fi alocate 6,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0