Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi bărbați au încercat să iasă din țară cu acte false

© Sputnik / Miroslav Rotariкоординационный центр
координационный центр - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a înregistrat nereguli în timpul controlului în cazul a doi cetățeni care au vrut să iasă din țară.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Două persoane au încercat să treacă frontiera cu documente false. Ambele ilegalități au fost înregistrate la ieșirea din Republica Moldova.

Primul caz s-a înregistrat la punctul de trecere Briceni. Polițiștii de frontieră susțin că un bărbat în vârstă de 39 de ani, la volanului unui Renault, a încercat să treacă granița cu asigurare Carte Verde falsă. 

Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Societate
Doi moldoveni au fost documentați pentru deținerea actelor false

Cetățeanul a declarat că își perfectase asigurarea auto prin intermediul unui cunoscut din Florești, înainte de a ajunge la punctul de trecere a frontierei și nu a bănuit că nu este autentică. Pentru a-și putea continua călătoria, acesta a procurat o nouă Carte Verde. El a dat asigurări că va reveni în țară pentru a colabora cu oamenii legii, astfel încât să fie elucidate circumstanțele infracțiunii. 

Cel de-al doilea caz s-a produs în această dimineață la punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Polițiștii de frontieră susțin că un cetățean a prezentat o carte de identitate cu semne de falsificare.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Până la doi ani de închisoare pentru două acte false: Cine riscă detenție

Bărbatul de 45 de ani din satul Pelinia, raionul Cahul, s-a identificat inițial cu pașaport biometric. Ulterior, în cadrul unui control adițional, acesta a prezentat și o carte de identitate care ar fi eliberată pe numele său. Angajații Poliției de Frontieră au stabilit că documentul este fals.

La audieri, cetățeanul a relatat că actul a fost obținut la locul de muncă din Germania, cu ajutorul patronului său. Cel din urmă i-ar fi spus că astfel va putea lucra legal o perioadă mai îndelungată în Germania. Contra sumei de 80 euro, el a primit documentul fals.
Actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei, iar pe numele bărbatului vor fi pornite cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0