Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi moldoveni au fost documentați pentru deținerea actelor false

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Doi moldoveni au fost documentați pentru deținerea actelor false. Aceștia riscă până la 2 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Două permise de conducere cu indici de falsificare au fost depistate de către polițiștii de Frontieră de la punctul de trecere Giurgiulești–Galați. Incidentele au fost consemnate pe direcția de ieșire din țară, în această dimineață. 

Primul document identificat neveridic cu ajutorul tehnicii din dotare a fost permisul de conducere care ar fi fost eliberat de către autoritatea competentă din România. Acesta se afla în bagajul de mână al cetățeanului Republicii Moldova, în vârstă de 36 ani, domiciliat în municipiul Chișinău. Audiat, bărbatul a declarat că actul urma să-l transmită unui prieten din Germania.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Date de la Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni au revenit în țară în 24 de ore

Al doilea caz a fost înregistrat la scurt timp. Un alt conațional, aflat ca pasager într-un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter, a oferit actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. În baza analizei de risc, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare.

Astfel, în bagajul personal a fost depistat un permis de conducere cu elementele de protecție lipsă, care ar fi fost emis de autoritățile naționale. Întrebat, moldoveanul de 43 ani a comunicat că a obținut permisul în urmă cu cinci ani contra sumei de 20 euro. Avea nevoie de el pentru a-l prezenta pe teritoriul Uniunii Europene.

Actele au fost ridicate și transmise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliție de Frontieră Giurgiulești continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, persoanele riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0