Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-a pornit în Italia la muncă, dar iată ce a pățit

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
O moldoveancă a trăit coșmarul vieții sale după ce a fost ademenită de o conațională cu un loc de muncă bine plătit în Italia.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. O femeie a fost plasată în arest pentru 30 de zile. Aceasta este învinuită de traficarea unei tinere din Moldova în Milano, Italia. Femeia i-a promis tinerei de 20 de ani că i-ar fi găsit un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrâni, pentru un salariu decent. Victima este originară dintr-un sat din raionul Cimișlia și face parte dintr-o familie social vulnerabilă.

Model - Sputnik Moldova
Societate
Caz înfiorător! O adolescentă din Chișinău droga și exploata sexual alte fete

Ajunsă în Milano, tinerei nu i-a fost acordat locul de muncă promis. Aceasta a fost lăsată fără surse de existență, iar apoi exploatată sexual în scopuri obținerii de profit. Totodată, în seama victimei a fost pusă și o datorie pentru procurarea biletelor de avion spre Italia.

După aproximativ o jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova unde a denunțat infracțiunea. Sub conducerea PCCOCS, învinuita a fost reținută de către angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției.

Femeia în vârsta de 30 de ani este originară din Chișinău. În 2011, ea a fost condamnată pentru același gen de infracțiune, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoarea. Dar fiindcă avea copii minori cu vârsta de până la opt ani, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost eliberată de ispășirea pedepsei.

Un avion  - Sputnik Moldova
Societate
Condamnat pentru exploatare sexuală: Iată ce trebuiau să facă victimele cu clienții

Ulterior, pentru modul necorespunzător în care își trata copiii, autoritatea națională competentă a dispus, în 2017, plasarea copiilor condamnatei în centrul de reabilitare socială, iar apoi în gimnaziu-internat. Ulterior, în 2019, Direcția protecția drepturilor copilului a inițiat procesul de decădere a învinuitei din drepturile părintești.

Potrivit legii penale, traficul de ființe umane comis de către o persoană care anterior a mai comis astfel de fapte este pasibil de pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0