Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirusul a făcut noi victime în Moldova: Șase decese într-o singură zi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
După ce dimineață s-a aflat despre trei noi decese provocate de COVID-19, Ministerul Sănătății anunță că încă trei pacienți au pierdut lupta cu virusul, inclusiv o asistentă medicală.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că astăzi au decedat încă trei persoane din cauza COVID-19. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății: Încă trei pacienți au pierdul lupta cu COVID-19
Asta după ce dimineață s-au înregistrat alte trei victime. 

A murit din cauza coronavirusului un bărbat de doar 37 de ani din raionul Cahul. El a fost internat în data de 20 iunie la Spitalul Clinic Republican, având, pe lângă coronavirus, mai multe afecțiuni. 

O altă victimă este o femeie în vârstă de 83 de ani din stânga Nistrului, care suferea și de hipertensiune arterială și colecistită.

Ministerul Sătății anunță că a decedat și o asistentă medicală în vârstă de 67 de ani. 

„Cu regret, anunțăm trecerea în neființă a doamnei Zinaida Popușoi, în vârstă de 67 ani. Aceasta a fost internată în stare gravă în data de 26 iunie la Spitalul Clinic Republican. Zinaida Popușoi și-a dedicat toată viața meseriei nobile de asistentă medicală. Aceasta a activat până în luna martie curent la Spitalul Raional Orhei. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, colegilor și tuturor celor ce au cunoscut acest om însemnat pentru sistemul medical”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății. 

Astăzi au fost confirmate 304 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, inclusiv 6 în stânga Nistrului.

Логотип Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) - Sputnik Moldova
Societate
OMS: Moldova și Ucraina, pe lista țărilor cu o creştere puternică a cazurilor de COVID-19

Un singur caz este de import, din Ucraina, iar restul sunt cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 080 cazuri. 

În total astăzi au fost procesate 2161 de teste, dintre care 1607 primar, iar 554 repetat. Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmat virusul 25 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 7 medici, 16 asistenți medicali și 2 persoane care fac parte din personalul auxiliar. 

De la începutul epidemiei în Moldova, 8963 de persoane au fost tratate de infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0