Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS: Moldova și Ucraina, pe lista țărilor cu o creştere puternică a cazurilor de COVID-19

© United States Mission GenevaЛоготип Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ)
Логотип Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova și Ucraina au fost incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista țărilor în care se atestă o creștere puternică a cazurilor noi de infectare cu coronairus.

CHIȘINĂU, 27 iun. - Sputnik. OMS a inclus recent Moldova și Ucraina în lista țărilor cu o creştere puternică a cazurilor de Covid-19. Țara vecină a înregistrat vineri 1 109 de cazuri noi, un record, iar contagiunea accelerează după ridicarea restricţiilor. 

Флаги с символикой Евросоюза - Sputnik Moldova
Societate
Lista țărilor ai căror cetățeni pot intra în UE, aprobată: Ce se întâmplă cu Moldova

În această listă mai figurează Armenia, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Kazahstan, Albania, Bosnia-Herţegovina, Kîrgîzstan, Kosovo și Suedia. Autorităţile suedeze au denunţat vineri decizia OMS de a clasa regatul în rândul ţărilor ”cu o creştere puternică” a cazurilor, invocând că este o interpretare total greșită a datelor.
Numărul morţilor din cauza COVID-19 în lume se apropie de 490 000. Statele Unite sunt cele mai afectate la acest capitol, având înregistrate aproximativ 122 238 de decese. Urmează Brazilia cu 54 971 de victime, Regatul Unit al Marii Britanii - cu 43 230, Italia - cu 34 678, Franţa - cu 29 752 și Mexic cu peste 25 de mii de morți.

Până acum, în Moldova s-au confirmat 15 776 de cazuri de COVID-19. Circa 8 963 de pacienți s-au vindecat de coronavirus, iar 518 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0