Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Încă trei pacienți au pierdul lupta cu COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 27 iun. - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că în această dimineață încă trei pacienți au pierdut lupta cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani din municipiul Chișinău. Acesta a fost internat în data de 20 iunie la Institutul de Medicină Urgentă cu hepatită cronică, diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
La Bălți nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19: Ce fac autoritățile

A deceat și o femeie de 82 de ani din raionul Ungheni. În data de 8 iunie, bătrâna a fost internată la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 din Capitală. Ea mai suferea și de alte afecțiuni. 

O altă victimă este o femeie de 56 de ani din municipiul Bălți. Aceasta a fost internată în data de 18 iunie la Spitalul din Bălți cu obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială. Astfel, numărul deceselor în Moldova a ajuns la 518. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 15 776 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 197 în regiunea transnistreană. 463 de persoane sunt în prezent în stare gravă, dintre care 26 sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1 168 - au stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În țara noastră, 2 368 cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate. S-au îmbolnăvit 596 de medici, 943 de asistenţi medicali, 681 de persoane care fac parte din personalul auxiliar și 28 de farmaciști.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău au fost internate 54 de persoane cu suspecție de coronavirus. Alte 198 de persoane au fost tratate. În total, 8 963 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0