Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde a fost găsit debarcaderul purtat de apele umflate ale Nistrului – Foto  

Abonare
Un debarcader purtat de apele Nistrului, după ce i s-a rupt cablul de ancorare, a fost găsit în această dimineață de salvatori și polițiștii de frontieră. Nivelul apei în râul Nistru crescuse cu aproape 8 metri în această dimineață.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Salvatori și polițiștii de frontieră au găsit în această dimineață, între satele Vasilcău și Vărăncău, din raionul Soroca, debarcaderul de 40 de tone purtat de apele Nistrului.

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIDebarcaderul purtat de apele Nistrului
Unde a fost găsit debarcaderul purtat de apele umflate ale Nistrului – Foto   - Sputnik Moldova
Debarcaderul purtat de apele Nistrului

Debarcaderul s-a desprins astă-noapte de pe cablul de ancorare aflat în partea stângă a malului a regiunii ucrainene și plutea pe râul Nistru, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Rîul Nistru - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre viiturile pe Nistru și Prut: De ce nu a mers astăzi în teritoriu

Acum urmează să fie efectueze lucrări de stabilizare a debarcaderului, pentru a se evita deteriorarea podurilor din localitățile Camenca și Râbnița și a altor prejudicii, a informat IGSU.

Nivelul apei în râul Nistru crescuse cu aproape 8 metri în această dimineață, fiind inundate localități din nordul țării. Mai multe grădini și terenuri agricole din Vălcineț, Unguri și Naslavcea au avut de suferit în urma inundațiilor.

Menționăm că, în contextul pericolului de inundații de-a lungul râurilor Prut și Nistru, IGSU a activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale. 

Salvatorii au întreprins un șir de acțiuni pentru prevenirea inundațiilor. La Soroca, în scopul prevenirii revărsării râului Nistru, angajații IGSU, ajutați de localnici, au construit un dig de protecție în regiunea autogării din oraș.

Dig metalic instalat de salvatori la Vadul lui Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Pericol de revărsare a Nistrului: Salvatorii ridică dig metalic la Vadul lui Vodă – Foto

Pe plaja din orașul Vadul lui Vodă, salvatorii și carabinierii instalează un dig metalic cu o înălțime de 1 metru și pe o distanță de 1 kilometru, pentru protejarea zonei de odihnă. Lucrările vor continua și astăzi.

Acțiunile intreprinse de IGSU vin ca urmare a avertizărilor hidrologice (Cod portocaliu) emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind creșterea nivelului apei în râurile Prut și Nistru, cu ieșirea apei în lunca râului Prut (în raionale Briceni și Edineţ) și în lunca râului Nistru (în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă).  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0