Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de revărsare a Nistrului: Salvatorii ridică dig metalic la Vadul lui Vodă – Foto

Abonare
Salvatorii și carabinierii instalează un dig din metal înalt de un metru și cu o lungime de un kilometru la Vadul lui Vodă, pentru a proteja zona turistică în cazul posibilei revărsări a râului Nistru.  

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. În această după-amiază, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au început să instaleze un dig de protecție metalic, pe o distanța de un kilometru, pe malul Nistrului din localitatea Vadul lui Vodă.

Rîul Nistru - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii sunt gata să intervină: Cod Portocaliu anunțat de meteorologi - Foto

IGSU a precizat că digul din metal va avea menirea să protejeze zona turistică a orașului Vadul lui Vodă – plaja și zona de odihnă - de pericolul inundațiilor, în urma viiturii așteptate pe râul Nistru.

La această oră, salvatorii, împreună cu carabinierii, instalează carcasa metalică. Digul, cu înălțimea de 1 m și lungimea de 1 km va proteja zona de pericolul valului de apă.

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIDig metalic instalat de salvatori la Vadul lui Vodă
Pericol de revărsare a Nistrului: Salvatorii ridică dig metalic la Vadul lui Vodă – Foto - Sputnik Moldova
Dig metalic instalat de salvatori la Vadul lui Vodă

La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor se află 50 de angajați din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Carabinieri, cu 13 unități de tehnică.

Pericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente - Sputnik Moldova
Premierul cere mobilizarea tuturor forțelor – Iată ce se întâmplă cu apele râului Nistru

IGSU subliniază că monitorizează în continuare situația din teren privind riscul inundațiilor în urma creșterii nivelului apei pe râul Nistru.

După ploile abundente de la noi și din țările vecine, nivelul apei în râurile Nistru și Prut a crescut semnificativ. Meteorologii au schimbat din galben în portocaliu culoarea codului de inundații prin revărsarea apelor în luncă, valabil până pe 3 iulie.

Salvatorii i-au prevenit încă din 24 iunie  pe oamenii dintr-o serie de localități din lunca Nistrului să fie gata de evacuare. Alături de localnici, salvatorii au ridicat diguri din saci umpluți cu nisip.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0