Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, despre viiturile pe Nistru și Prut: De ce nu a mers astăzi în teritoriu

© Sputnik / Rodion ProcaRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon și-a exprimat convingerea că situația legată de pericolul de inundații de-a lungul Nistrului și Prutului va fi gestionată cu succes. El a reamintit că, în 2008,  Republica Moldova s-a confruntat cu o situație similară și i-a făcut față.

Pericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente - Sputnik Moldova
Societate
Nivelul apei în Nistru a crescut cu 8 metri: Mai multe localități au fost inundate - Video
CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Președintele Igor Dodon s-a referit astăzi și la riscul de inundații de-a lungul râurilor Prut și Nistru, în care nivelul apei a crescut cu mai mulți metri în ultimele zile, existând și revărsări pe unele sectoare. 

În cadrul emisiunii sale săptămânale „Președintele răspunde”, transmisă live, șeful statului a ales să vorbească de pe malul râului Nistru, din Holercani.

Președintele a menționat că Guvernul și premierul Ion Chicu se ocupă activ de această situație și că problema va fi gestionată cu succes.

„Sunt convins că situația va fi gestionată. Noi am trecut prin astfel de situații în 2008, când eram vicepremier, când au fost inundații și pe Nistru, și pe Prut.  Sunt ferm convins că vom face față și de această dată”, a spus președintele.

Igor Dodon a spus că și-a dorit să meargă și la Ocnița, și la Soroca, dar „criticii săi” i-ar fi reproșat că merge în deplasări imediat după revenirea de la Moscova, fără respectarea perioadei de autoizolare. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon, în izolare: duminică va fi testat la COVID-19

Președintele a spus că va sta în autoizolare vreo 2-3 zile, duminică va efectua un test la COVID-19, iar marți sau miercuri va merge la Soroca și la Ocnița, afectate de inundații, pentru a vedea situația la fața locului.

Precizăm că nivelul apei în râul Nistru crescuse cu aproape 8 metri în această dimineață, fiind inundate localități din nordul țării. Mai multe grădini și terenuri agricole din Vălcineț, Unguri și Naslavcea au avut de suferit în urma inundațiilor.

De asemenea, râul Prut a depăşit în această dimineaţă cota de pericol în zona Rădăuţi Prut, România. Au fost inundate mai multe grădini și platforma drumului naţional DN 24 C. Noaptea a fost ridicat și un dig de apărare artificial pe DN 29A, între Rădăuţi Prut şi Rediu, potrivit presei din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0