Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Slaveanskii Bazar": Surprizele celei de-a 29-a ediții

© Sputnik / OsmatescoConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 13-21 iulie curent va avea loc Concursul Internaţional "Slaveanskii Bazar", ediţia a XXIX-a, desfășurat tradițional la Vitebsk, Belarus. În acest an organizatorii au pregătit o serie de surprize, inclusiv s-au stabilit și noi condiții de participare.
"Slaveanskii Bazar": Surprizele celei de-a 29-a ediții

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, care de mai bine de 20 de ani este și reprezentantul oficial al Festivalului Internațional "Slaveanskii Bazar" în Republica Moldova, a menționat că cerințele festivalului sunt destul de stricte pentru concurenții din cele 21 de țări participante.

Potrivit lui, în acest an, au fost stabilite noi condiții de participare la secțiunea copii.

"În fiecare an sunt schimbări spre bine. De această dată a fost extinsă limita de vârstă la categoria junior, de la 8 la 14 ani. Anterior a fost de la 8 la 12 ani", a subliniat Constantin Moscovici.

De menționat că în acest an, în premieră, în cadrul festivalului este planificată organizarea "Zilei Moldovei", cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc". De asemenea, jurnalista și pictorița Gutiera Prodan își va expune cele mai frumoase lucrări în cadrul unei expoziții de pictură, organizate pe parcursul desfășurării evenimentului.

Marcel Roșca, Radu Buza și Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Moldoveanul Marcel Roșca a cucerit publicul la Concursul Internaţional "Slaveanskii Bazar"

Amintim că în anul precedent Moldova a fost reprezentată la categoria artiști adulți de interpreta Lidia Isac. Tânăra s-a învrednicit de Premiul Special al Companiei "MIR", în valoare de 2000 de dolari, pentru măiestrie interpretativă.

La categoria juniori, Moldova a fost reprezentată de talentata Anastasia Barbă, câștigătoarea mai multor concursuri naționale și internaționale, printre care "Mărul de Aur", "Zolotoi Golos Rosii", "VIVA ALLEGRIA" ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0