Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Învățământul superior: Programe de studii la Universitatea Pedagogică din Capitală

© Sputnik / OsmatescoNicolae Chicuș
Nicolae Chicuș - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" din Chișinău este unica instituţie de învăţământ superior de stat cu profil pedagogic din Republica Moldova. Despre ofertele educaționale pentru anul de studii 2020-2021 aflați de la rectorul instituției, Nicolae Chicuș.
Învățământul superior: Programe de studii la Universitatea Pedagogică din Capitală

Toate specialitățile care există în lume sunt demne de a fi îmbrățișate, însă cea de pedagog este singura care te pregătește de viață — o spune rectorul Universității Pedagogică de Stat "Ion Creangă", Nicolae Chicuș. Dumnealui susține că profesia de pedagog este una dintre cele mai necesare în societate, întrucât are menirea de a crește și a învăța noile generații.

Cu toate acestea, în ultimul timp, pedagogia nu mai este un domeniu atât de atractiv pentru tineri. Acest lucru se remarcă și după numărul de solicitări ce parvine de la viitorii studenți.

"În 2019, în cadrul studiilor la buget au fost admise cu 115 persoane mai puțin decât în 2018. Pentru acest an este încă devreme să facem careva pronosticuri", a subliniat Nicolae Chicuș.

Posibilii candidați la studii în cadrul Universității Pedagogice trebuie să cunoască că în acest an procesul de admitere va avea loc în premieră în regim online, în perioada 27 iulie - 4 august.  Astfel, la prima etapă absolvenții de liceu sau colegii vor depune actele online, pentru a exclude aglomerația, și doar după ce vor fi acceptați vor trebui să depună întreg dosarul în original. 

Otilia Dandara - Sputnik Moldova
Ce spune un profesor universitar despre studenții de astăzi

Universitatea le propune viitorilor studenți cinci facultăți: Arte Plastice  şi   Design; Filologie și Istorie; Limbi şi Literaturi Străine; Psihologie şi Psihopedagogie Specială; Ştiințe ale educației şi Informatică. Instruirea în cadrul universității se realizează conform Procesului de la Bologna în trei cicluri, în limbile română, rusă şi străine, iar candidaţii pot opta pentru studii cu frecvenţă la zi sau cu frecvenţă redusă.

Totodată, instituția dispune de 6 blocuri de studii; 5 cămine studenţeşti;3 săli sportive; 2 cantine;o bibliotecă modernă cu 6 săli de lectură şi mediatecă; săli de calculatoare conectate la reţeaua Internet; o tipografie ș.a.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructive-informativ "Admiterea 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0