Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Igor Dodon a plecat la Moscova

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon pleacă la Moscova
Igor Dodon pleacă la Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău, îndreptându-se spre capitala Federației ruse, acolo unde se va afla într-o vizită de două zile.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. În cadrul vizitei, președintele moldovean va participa la parada militară organizată cu prilejul aniversarii a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.  

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon, la Moscova: Ce subiecte vor fi abordate - creditul rusesc, pe agendă
"Întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova în cadrul căreia, la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, voi participa la parada militară organizată cu prilejul aniversarii a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Amintesc că la eveniment participă 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova", a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că la parada militară din Moscova, care va avea loc mâine, în Piața Roșie, vor participa militari din 12 țări. Este vorba despre delegații din Azerbadjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Moldova, Mongolia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Anterior, președintele Rusiei Vladimir Putin a luat decizia de a amâna parada în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei din cauza situației epidemiologice complicate.

Виктор Гайчук - Sputnik Moldova
Generalul Gaiciuc despre participarea Moldovei la Parada Victoriei de la Moscova
În orașele din Rusia pe 9 mai s-au desfășurat doar parade aviatice și show-uri de artificii. La sfârșitul lunii mai liderul rus a anunțat că parada se va desfășura pe 24 iunie.

La paradă din Piața Roșie vor participa peste 13 mii de militari, vor fi implicate 234 de unități de echipament militar terestru modern și istoric, inclusiv cele mai recente vehicule de luptă pentru sprijinirea tancurilor „Terminator”, unitățile cu autopropulsie „Coaliția-SV” și „Msta-SM”, tancurile „T-90M” și „Armata”, sistemele de rachete antiaeriene „Buk-M3”, „Tor-M2”, „S-400”, precum și 75 de aeronave și elicoptere.

Сотрудник полиции на улице Мневники во время движения военной техники, которая примет участие в параде Победы на Красной площади 24 июня - Sputnik Moldova
Redislocarea echipamentelor militare la Moscova pentru a participa la Parada Victoriei
Spectatorii vor vedea, de asemenea, unele elemente ale paradei istorice din 24 iunie 1945. De exemplu, la început se va intona „Marșul jubiliar”. Orchestra va fi reprezentată de 900 de muzicieni.

În total, la paradele militare din întreaga țară vor participa peste 64 de mii de militari, 2,4 mii de unități de tehnică militară, precum și 20 de nave de suprafață, submarine și nave de sprijin.

În mesajul său de astăzi de pe Facebook, președintele Republicii Moldova a mai  anunțat că în cadrul întrevederilor cu colegii săi din Federația Rusă va  discuta chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, preponderent în domeniul comercial-economic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0