Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, la Moscova: Ce subiecte vor fi abordate - creditul rusesc, pe agendă

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul vizitei la Moscova, din 24 iunie, președintele Republicii Moldova are pe agendă și câteva întrevederi bilaterale.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Subiectul exporturilor pe piața din Federația Rusă ar putea fi abordat în cadrul vizitei la Moscova, pe 24 iunie, a președintelui Igor Dodon, când planifică să aibă mai multe întrevederi bilaterale. Potrivit lui, regimul preferențial de exporturi fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești în Federația Rusă expiră pe data de 30 iunie.

Черешня - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon, dintr-o livadă de cireși, ne îndeamnă să susținem producătorii locali - Video

„Dacă nu apare nici o schimbare, de pe data de 1 iulie va trebui să achităm taxe vamale, care sunt destul de mari”, precizează președintele.

Astfel, Dodon își propune să insiste în continuare la partea rusă pentru prelungirea acestor înlesniri. El spune că suma din aceste taxe, se ridică anual la 400-500 de milioane de lei.

„Este crucial să fie prelungite, până la sfârșitul anului, înlesnirile acordate de Federația Rusă”, a mai spus Igor Dodon.

Un alt subiect care va fi abordat în cadrul vizitei ține de autorizațiile pentru transport. Mai exact, Dodon vrea să obțină un număr suplimentar de autorizații, nu 16 mii cât există în prezent. Cel de-al treilea subiect, se referă la acordarea creditului rusesc.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre cei 30 de ani de suveranitate: ”Am avut și urcușuri, și coborâșuri”

Președintele a comentat și plecarea celor 75 de militari din „Garda de Onoare”, unitatea de elită a Armatei Naționale a Republicii Moldova la parada ,ilitară Moscova, dedicată „Zilei Victoriei”.

Acesta spune că „nu este nici o încălcare”, iar învinuirile aduse de mai mulți deputați „nu ar avea nici o logică”.

„Militarii au fost la evenimente similare și în est și în vest. Ei au plecat cu 14 zile înainte. Acolo ei sunt cazați izolat, au carantină strictă de 14 zile ținând cont de riscurile infecției COVID-19”, a mai spus șeful statului.

El spune că este o onoare pentru Republica Moldova ca militarii noștri să participe la acest eveniment alături de cei din alte 12 state.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0