Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admiterea 2020: Care sunt perspectivele viitorilor studenți de la UTM

© Sputnik / OsmatescoViorel Bostan
Viorel Bostan - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii pasionați de un domeniu dinamic, creativ și inovativ precum este ingineria au șansa de a-și desfășura activitatea în această sferă, urmându-și studiile la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară – Universitatea Tehnică a Moldovei.
Admiterea 2020: Care sunt perspectivele viitorilor studenți de la UTM

Universitatea Tehnică a Moldovei propune o gamă largă de oferte educaționale pentru posibilii candidați la studii. Instituția pune la dispoziția viitorilor studenți  peste 60 de specialități în cadrul celor 9 facultăți: Facultatea Electronică și Telecomunicații, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, Facultatea Urbanism şi Arhitectură, Facultatea Construcții, Geodezie şi Cadastru, Facultatea Inginerie Economică şi Business, Facultatea Textile și Poligrafie.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, rectorul de la UTM, Viorel Bostan, a menționat că în noul an de studii, instituția se pregătește să găzduiască un număr impunător de studenți, întrucât deja s-a constatat un interes sporit din partea tinerilor printr-un flux de apeluri și accesări pe rețelele de socializare.

"Ne așteptăm să avem în continuare tineri care să aleagă un domeniul complex și extrem de important – domeniul ingineriei. Ceea ce le putem garanta viitorilor studenți este că nu vor regreta alegerea făcută, întrucât domeniul ingineriei este un domeniu al viitorului, care capătă noi conotații. Asistăm la o revoluție digitală și avem nevoie de un nou tip de ingineri și de oameni pregătiți care să facă față provocărilor secolului XXI", a declarat rectorul de la UTM.

Mai mult, Viorel Bostan a menționat că după absolvirea instituției studenții își pot găsi cu ușurință un loc de muncă. Începând cu anul III-IV de studii tinerii deja muncesc după specialitate, reușind să combine armonios teoria cu practica.

"Avem programe de studii unde rata de angajare este de 100 procente. Este o cerere masivă în cadrul sectorului TIC, tehnologie alimentară, arhitectură ș.a. Totuși, acest lucru depinde de fiecare student în parte.  În medie, rata de angajare după absolvire este aproximativ de 70 la sută. Din observațiile noastre, practic fiecare absolvent al instituției își desfășoară activitatea după specialitate și muncește în Moldova", a conchis el.

Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Societate
O mână de ajutor: Ce echipamente pentru medici produc studenții de la UTM și USMF - Video
De menționat că potrivit ultimului raport publicat de Webometrics în data de 28 ianuarie 2020, Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. UTM se situează pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 154 în rândul celor  din Europa Centrală și de Est, pe locul 838 în rândul celor din întreaga Europă şi pe locul 2960 în lume.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructive-informativ "Abiturient 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0