Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

O mână de ajutor: Ce echipamente pentru medici produc studenții de la UTM și USMF - Video

© AFP 2024 / MARCO BERTORELLOМедработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы
Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți studenți de la UTM și USMF au venit cu o inițiativă menită să le ofere mai multă protecție lucrătorilor medicali, care intră în contact cu persoane bolnave d ecoronavirus.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică a Moldovei și de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” s-a mobilizat și a început să producă viziere, care protejează fața lucrătorilor medicali ce intră în contact cu persoane bolnave de coronavirus

”Ministerul Sănătății le-a oferit spații, respectându-se toate măsurile pentru securitatea acestora (studenților), și ei au început să producă acele viziere sau ecrane de protecție. Ieri au fost repartizate deja 2000 de ecrane de protecție instituțiilor medicale spitalicești, atât în cele strategice, cât și în cele raionale”, a declarat ministrul Sănătății.

Iată cum sunt confecționate astfel de ecrane de protecție pentru medicii care tratează pacienți bolnavi de coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că vor mai fi produse câteva mii de ecrane de protecție pentru personalul medical de către studenții UTM și USMF. 

Корзина с покупками в супермаркете - Sputnik Moldova
Pericolul nevăzut: Cum să dezinfectezi produsele cumpărate pentru a te feri de coronavirus

”Le mulțumesc pentru inițiativa frumoasă cu care au venit și pentru acțiunile concrete pe care le întreprind, dar și prin exemplul de solidarizare cu sistemul medical”, a declarat oficialul. 

Tot astăzi ministrul Sănătății a menționat că centrul de triere de la Moldexpo, care va primi pacienți suspecți de coronavirus, ar putea deveni funcțional până la sfârșitul acestei săptămâni, iar astăzi Comisia pentru Situații Excepționale urmează să aprobe regulamentul de organizare a activității acestuia. 

Până în prezent în țara noastră au fost confirmate 298 de cazuri de coronavirus. 18 persoane bolnave au fost tratate, iar două au decedat din cauza infecției COVID-19. 

Fluxul de știri
0