Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

247 de cazuri noi de COVID-19 sunt anunțate pe 21 iunie, doi lucrători medicali au decedat

© AP Photo / Cheng MinМедицинские работники в защитных костюмах в лаборатории по обнаружению коронавируса
Медицинские работники в защитных костюмах в лаборатории по обнаружению коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Opt decese din cauza COVID-19 au fost anunțate de Ministerul Sănătății în seara acestei zile, după ce dimineață a fost anunțat unul. Printre decedați sunt și doi lucrători medicali, din orașele Bălți și Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Alte 247 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate și raportate în această seară de Ministerul Sănătății, dintr-un număr de 1.052 de teste efectuate.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Politică
Ziua lucrătorului medical și a farmacistului: Igor Dodon a conferit ordine și medalii

Toate cazurile sunt cu transmitere locală, iar cinci dintre le au fost confirmate în Transnistria.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 14.200 cazuri.

Din totalul celor 1.052 de teste, 846 au fost primare și 206 repetate.

Din numărul total de contaminați din această zi, 21 sunt lucrători medicali: medici – 4, asistenți medicali – 10, felceri – 1, personal auxiliar – 6. 

Opt noi decese provocate de COVID-19 au fost anunțate în seara de 21 iunie, pacienții având vârste cuprinse între 45 și 82 de ani. Printre decedați sunt un medic și o asistentă medicală. Pînă astăzi, 23 de lucrători medicali au murit din cauza COVID-19. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Politică
Lucrătorii medicali și farmaciștii, felicitați de autorități

Ministerul Sănătății exprimă condoleanțe familiei medicului Vasile Sârbu, de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi, internat pe data de 18 iunie la Spitalul Clinic Republican cu COVID-19 și care s-a stins astăzi. 

De asemenea, a decedat asistenta medicală Victoria Maciuga, de 45 ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului. Ea a fost internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 6 iunie cu COVID-19.  

Pe 21 iunie, de Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului, Ministerul Sănătății i-a felicitat pe sărbătoriți și le-a adus un omagiu lucrătorilor medicali care au decedat după ce au contractat noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0