Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului: Igor Dodon a conferit ordine și medalii

Abonare
Președintele Igor Dodon i-a felicitat astăzi, de ziua lor profesională, pe lucrătorii medicali și farmaciști, iar unora le-a conferit cele mai importante distincții – Ordinul Republicii, Ordinul de Onoare, Ordinul „Credință Patriei”, Ordinul „Gloria Muncii”.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Președintele Igor Dodon a conferit distincții unui grup de lucrători medicali de Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, marcată în a treia duminică a lunii iunie. De asemenea, șeful statului le-a adresat angajaților din domeniu un mesaj de felicitare și recunoștință.  

Медицинские работники проводитя тест на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Alte 397 de îmbolnăviri de COVID-19: Bilanțul este de aproape 14 mii de cazuri

„Pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în actul medical”, zeci de lucrători medicali și farmaciști au fost răsplătiți cu Ordinul Republicii, Ordinul de Onoare, Ordinul „Credință Patriei”, Ordinul „Gloria Muncii”, Medalia „Meritul Militar”, Medalia „Meritul Civic” ș.a.

Într-un mesaj de felicitare publicat pe Facebook, Igor Dodon a menționat că, anul acesta, sărbătoarea capătă o conotație deosebită, pentru că „angajații în sănătate din întreaga lume sunt implicați în lupta împotriva pandemiei de coronavirus – cea care a repus în lumină rolul primordial al medicului în stat, dar și a reconfigurat ierarhia priorităților fiecăruia dintre noi”.

Șeful statului a spus că, în semn de adâncă prețuire pentru efortul angajaților în sănătate în lupta contra pandemiei de COVID-19, a declarat anul 2020 drept Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova.

Игорь Додон посетил одну из клиник в районе Штефан-Водэ - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Dodon s-a întâlnit cu medicii de la spitalul cel mai afectat de COVID-19

„Am considerat că anume prin intermediul acestei acțiuni ne va reuși să mobilizăm și să conjugăm forțele din toate structurile de stat și cele civile pentru susținerea sistemului de sănătate, prin readucerea poziției și statutului social al lucrătorului medical pe palierul de frunte în societate, prin motivarea lor corespunzătoare, prin protecție socială sporită și îmbunătățirea condițiilor de muncă”, a menționat președintele Dodon.

Șeful statului a dat asigurări că aceste acțiuni nu vor înceta odată cu încheierea Anului Lucrătorului Medical și că autoritățile vor „promova constant prioritatea de consolidare a sistemului național de sănătate și a capacităților acestuia de a atinge standardele unui act medical de calitate”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0