Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lucrătorii medicali și farmaciștii, felicitați de autorități

Abonare
Pe 21 iunie, de Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului, Ministerul Sănătății i-a felicitat pe sărbătoriți și le-a adus un omagiu celor 21 de lucrători medicali care au decedat după ce au contractat noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) le aduce „cele mai sincere felicitări şi înalte consideraţiuni tuturor medicilor, asistenților medicali și farmaciștilor” de Ziua lor profesională, marcată astăzi, în a treia duminică a lunii iunie.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Politică
Ziua lucrătorului medical și a farmacistului: Igor Dodon a conferit ordine și medalii

MSMPS a apreciat cu diplome 1.380 de lucrători medicali și farmaceutici din instituțiile medicale publice, private și din instituțiile de asistență socială.

De asemenea, 30 de lucrători medicali au primit Diplome de Onoare ale Guvernului, 38 - Diplome de Onoare ale președintelui Republicii Moldova, iar 11 - Diplome de Onoare ale Parlamentului.

Ministerul Sănătății menționează că președintele Igor Dodon le-a conferit astăzi înalte distincții ale statului unor lucrători medicali și farmaciști: cu „Ordinul Republicii” au fost apreciați doi specialiști, cu Ordinul „Gloria Muncii” - 32, cu Medalia „Meritul Civic” - 53, cu Medalia „Nicolae Testemiţanu” -23, cu Titlul Onorific „Om Emerit” – 3.

„Aducem un ultim omagiu celor 21 de lucrători medicali care au pierdut lupta cu noul coronavirus, fiind până în ultima clipă alături de pacienți și salvând vieți. Îngeri în halate albe. Exprimăm sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut membrii, precum sistemului medical care a pierdut specialiști valoroși, ce s-au dedicat  profesiei și au salvat mii de vieți omenești. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, se spune într-un comunicat de presă al MSMPS.

Președintele Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, mai mulți miniștri și deputați au publicat astăzi pe rețelele de socializare mesaje de felicitare și recunoștință pentru lucrătorii medicali și farmaciști.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0