De ce câinii devin agresivi și își pot mușca stăpânii și când dau aceștia din coadă

© Photo : Ina CiobanuCâine
Câine - Sputnik Moldova
Abonare
Durerea fizică sau psihică îi poate determina pe câini să-și atace până și stăpânul – iată de ce este important să înțelegem mesajele corporale transmise de animal.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Dacă un câine este atins sau mângâiat atunci când are o durere fizică, nu va ezita să muşte sau să-şi manifeste altfel agresivitatea, chiar în raport cu stăpânul.

Телега - Sputnik Moldova
Societate
Incident șocant în Găgăuzia: Un câine a furat o căruță cu tot cu stăpân - Video

Câinele se apără astfel, pentru că nu doreşte ca cineva să-i sporească disconfortul.

Pentru a nu provoca agresivitatea animalului de companie, stăpânul trebuie să fie foarte atent și să înțeleagă corect mesajele corporale transmise de câinele care suferă.

Recomandările au fost făcute la finalul unor studii efectuate în anii trecuți de câteva grupuri de cercetători spanioli, inclusiv de la Universitatea Autonomă din Barcelona.

Durerea îi face până şi pe câinii docili să devină de nerecunoscut, avertizează cercetătorii spanioli. Iar dacă este vorba de câini cu temperament agresiv, aceştia pot deveni de-a dreptul periculoşi.

Agresivitatea câinilor ar mai avea legătură cu confortul psihic al căţelei în perioada sarcinii, modul în care sunt îngrijiţi căţeii imediat după naştere, vârsta şi condiţiile înţărcării, experienţele trăite de căţel în perioada de socializare, dieta, mişcarea şi felul în care au fost pedepsiţi de oameni.

Când câinii dau din coadă către dreapta și când spre stânga și de ce-și ciulesc urechile  

Служебная собака - Sputnik Moldova
Societate
Moldovean „denunțat” de un câine: Iată pățania unui conațional
Câinii dau din coadă către dreapta atunci când manifestă emoţii pozitive, precum în situaţia întâlnirii stăpânului, afirmă cercetătorii spanioli, care au repetat un studiu efectuat anterior în Italia. Patrupezii îşi rotesc coada către stânga atunci când au emoţii negative. 

S-a observat că atunci când un câine îl vede pe altul mişcându-şi coada la stânga, ritmul său cardiac creşte, patrupedul devine neliniştit. Dacă își vede un confrate rotindu-și coada spre dreapta – rămâne relaxat.

De menționat că, potrivit unor cercetători japonezi, atunci când câinii întâlnesc o persoană pe care nu au mai văzut-o înainte, îşi mişcă uşor spre spate urechea stângă. Totodată, mişcarea sprâncenelor ar putea indica o reacţie prin care câinii încearcă să se uite la stăpânii lor mai atent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0