Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovean „denunțat” de un câine: Iată pățania unui conațional

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужебная собака
Служебная собака - Sputnik Moldova
Abonare
Un patruped i-a adus mari bătăi de cap unui cetățean al Republicii Moldova, care intenționa să treacă frontiera de stat.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Încă zece mii de țigarete ar fi putut să fie scoase din țară, iar șoferul camionului în care erau ascunse - să se îmbogățească după comercializarea acestora. Intenția moldoveanului a fost însă zădărnicită în timpul unor verificări minuțioase în care a fost implicat și câinele de serviciu al Vămii.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu îndeamnă cetățenii să nu-și anuleze vacanțele, ci să le reprogrameze

Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în partea laterală a cap tractorului.

Astfel vameșii din postul vamal Giurgiulești au depistat trei cutii pline cu țigări marcă, fără timbre de acciz, pe care bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Ca urmare, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

De precizat aceasta este cea de-a 61 tentativă de scoatere ilicită a produselor de tutun în primele trei luni ale anului 2020. În total, aproximativ 880 de mii de țigarete nedeclarate au fost confiscate, ceea ce reprezintă de trei ori mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0