Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Îndemnul lui Putin de a deschide arhivele războiului: Răspunsul Occidentului va fi un test

© Sputnik / Георгий Хомзор / Accesați arhiva multimediaСоветские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе.
Советские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul rus, consideră Sluțkii, de facto, a întins o mână în vederea păstrării memoriei istorice comune, pentru a nu permite renașterea fascismului și altor forme de xenofobie și discriminare rasială.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Articolul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, "75 de ani de la Marea Victorie: o responsabilitate comună față de istorie și viitor" este o analiză istorică extrem de puternică, care este un răspuns demn tuturor revizioniștilor și acelor politicieni occidentali care nu renunță la încercările de a rescrie istoria în concordanță cu conjunctura politică, să minimalizeze contribuția Uniunii Sovietice la victoria asupra fascismului, să egaleze responsabilitatea ei în dezlănțuirea războiului cu cea a Germaniei hitleriste, a declarat pentru RIA Novosti Leonid Sluțki, președintele Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat.

Президент РФ Дмитрий Медведев и председатель правительства РФ Владимир Путин на Красной площади на военном параде - Sputnik Moldova
Responsabilitatea comună față de istorie, viitor: Articol scris de Putin de Ziua Victoriei

Parlamentarul a adăugat că contează pe o apreciere demnă, și nu una interpretată greșit, din partea țărilor aliate din cadrul coaliției antihitleriste și a tuturor statelor europene care au fost eliberate de fascism cu prețul sângelui vărsat de ostașii sovietici.

”În fond, aceasta (articolul) este o mână întinsă pentru cooperare în numele păstrării memoriei istorice comune, pentru a nu permite renașterea fascismului și altor forme de xenofobie și discriminare rasială, în numele păstrării ordinii mondiale constituite în urma celui de-al Doilea Război Mondial”, a menționat el.

Sluțki este sigur că ”hârtia de turnesol aici va fi reacția la îndemnul liderului rus de a deschide arhivele din perioada celui de-al Doilea Război Mondial de către partenerii noștri străini.

Russia Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Trebuie să profităm de experiența de cooperare din al Doilea Război Mondial
Președintele Comitetului Dumei de Stat a adăugat că faptele noi prezentate în articol, cu privire la acțiunile și rolul unui șir de lideri occidentali care l-au provocat pe Adolf Hitler la acțiuni armate de anvergură, merită o atenție aparte. Sluțki a subliniat că astfel de fapte nu trebuie trecute sub tăcere de-acum înainte.

”Cred sincer că articolul lui Vladimir Vladimirovici ar trebui studiat suplimentar, inclusiv de generația în creștere din întreaga lume, pentru ca adevărul despre cel mai sângeros dintre războaiele din istoria omenirii să fie păstrat”, a conchis politicianul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0