Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Trebuie să profităm de experiența de cooperare din al Doilea Război Mondial

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaRussia Putin
Russia Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este un moment potrivit pentru a ne folosi de „experiența neprețuită de colaborare” din cel de-al Doilea Război Mondial pentru a face față noilor provocări globale.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a evocat experiența de colaborare între țări în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care ar trebui valorificată în situația complicată de astăzi.

Советские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе. - Sputnik Moldova
Politică
Putin și Trump au adoptat o declarație comună cu privire la întâlnirea de pe Elba - Video

„Astăzi, când umanitatea se confruntă cu noi provocări și amenințări globale, trebuie să profităm din plin de experiența neprețuită a cooperării internaționale și a capacităţii de a acționa în parteneriat, acumulată de țările noastre în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Putin într-un mesaj către organizatorii expoziției „Stalin-Churchill-Roosevelt: lupta comună împotriva nazismului”.

Totodată, președintele și-a exprimat speranța că evenimentul va stârni un interes public larg și va contribui la „menţinerea adevărului istoric”.

Expoziția virtuală „Stalin-Churchill-Roosevelt: Lupta comună împotriva nazismului” este dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic și își propune să arate publicului cele mai importante documente și obiecte legate de dezvoltarea coaliţiei anti-Hitler, în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Autorii proiectului sunt Agenția Federală a Arhivelor, Arhiva de Stat a Rusiei, Departamentul Istoric-Documentar al Ministerului rus de Externe și Societatea Istorică Rusă, potrivit Sputnik Spania

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0