Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În exclusivitate pentru Sputnik: Dodon a comentat situația coaliției PSRM-PDM

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a enumerat posibilele scenarii pe arena politică a țării, în cazul în care „traseismul politic” din Parlament va continua.

CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Dacă deputații din majoritatea parlamentară pleacă, atunci cel mai probabil va exista un guvern minoritar. Astfel a comentat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, plecarea a încă unui deputat din Partidul Democrat, fiind solicitat de Sputnik Moldova.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Deputații au votat pentru condamnarea faptelor de traseism și corupere politică

„Din câte am înțeles, există încă o majoritate fragilă datorită sprijinului unui deputat independent. Dacă deputații din majoritatea parlamentară pleacă, atunci cel mai probabil va exista un guvern minoritar, fără sprijinul majorității în Parlament. Sau am putea avea un Guvern interimar, în cazul în care pentru demisie ar vota mai mult de 51 de deputați. În ambele cazuri, Ion Chicu va conduce guvernul”, a spus Igor Dodon.

Partidul Democrat a fost a doua cea mai mare fracțiune, cu 30 de deputați din cei 101 care formează Parlamentul Republicii Moldova. Acum, în PDM au rămas doar 13 parlamentari. Cel mai mare număr de deputați are Partidul Socialiștilor, 37 de mandate.

Minimul necesar pentru funcționarea acesteia constituie 51 de voturi. Amintim că anterior un deputat independent a declarat că va susține coaliția PSRM-PDM.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Patru scenarii ce țin de activitatea Guvernului Chicu și a majorității parlamentare

Primii care au părăsit fracțiunea și Partidul Democrat au fost Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Aceștia, în frunte cu Andrian Candu, au format grupul parlamentar „Pro Moldova” și anunțau că vor susține inițiativele blocului ACUM.

Mai târziu, din rândurile PDM au continuat să iasă și alți deputați, care și-au anunțat dorința de a se alătura acestui grup. Aceștia sunt Gheorghe Brașovschi, Ruxanda Glavan, Elena Bacalu, Oleg Sîrbu, Ghenadie Verdeș, Vasile Bîtcă, Angel Agache și Efrosinia Grețu.

Deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care la fel au plecat de la PDM, au aderat la fracțiunea Șor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0