Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine i-a suflat lui Năstase victoria în alegerile din 2018 – Iată ce spune Dodon și Ceban

© Photo : Facebook / Dodon IgorPrimarul Ion Ceban a discutat cu președintele Igor Dodon
Primarul Ion Ceban a discutat cu președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Este autentică sa nu discuția dintre Dodon și Ceban privind anularea alegerilor locale din 2018 câștigate de Năstase? Iată e spun cei doi, dar și Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Amintim că astăzi dimineața pe adresele electronice ale mai multor mass-media a fost expediată o înregistrare audio care ar fi surprins o discuție între Dodon și Ceban. Cei care au expediat captura audio pretind că cei doi ar fi discutat despre anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău care au fost câștigate de Andrei Năstase.

După acest mesaj, președintele Igor Dodon a anunțat că este vorba de un fals.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Mită pentru răsturnarea puterii: Când cade Guvernul Chicu - mai trebuie doar un vot
"Astăzi in spațiul public a apărut o înregistrare in care se pretinde ca ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban. Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc", a scris Dodon pe Facebook.

El a spus că va sesiza Procuratura pe acest caz scandalos.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo cere extrădarea lui Plahotniuc: Actele au fost expediate autorităților din SUA
"Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptam să apară și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorala, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau in spatele unor astfel de campanii sa răspundă in fata legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le executa", a mai adăugat el.

Și primarul Municipiului Chișinău afirmă că interceptarea audio făcută publică astăzi dimineața care ar fi surprins o presupusă discuție între el și președintele Igor Dodon despre anularea alegerilor locale din Capitală din 2018, câștigate de Andrei Năstase, nu ar fi autentică.

"Am fost contactat de către mai multe surse media referitor la o înregistrare audio care a apărut în spațiul public unde se presupune că ar fi o discuție între mine și șeful statului. Vom contesta înregistrarea și este clar pentru multă lume că acest lucru a apărut în contextul în care deja unii neoficial s-au lansat în campania electorală. Și faptul că vocile noastre nu seamănă, tot lasă de bănuit, dar și contextul apariției acesteia la fel.Cunoaștem acea perioadă și deciziile de atunci cum au fost luate", a scris primarul general al Capitalei pe Facebook.

El a cerut ca organele de drept să investigheze cazul.

"Cu certitudine acest caz trebuie să fie investigat și nu mă miră faptul că ar putea apărea diverse falsuri la comanda cuiva. Organele de drept trebuie să se expună", a mai scris Ceban.

Dar până în acest moment, nici Ceban și nici Dodon nu a sesizat Procuratura. Acest lucru l-a confirmat procurorul Maria Vieru din cadrul Procuraturii Generale.    

Bustul lui Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
De la lirica erotică, la opera politică și economică – Cum să-l recitim pe Eminescu

"Poziția Procuraturii rămâne fermă și neschimbată. Atâta timp cât legislația prevede reguli stricte cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre presupuse abuzuri sau ilegalități, instituția le va respecta neabătut. Până la această oră, Procuratura nu a recepționat vreo sesizare cu privire la acest subiect. Odată ce va fi sesizată, va purcede la examinarea faptelor în condițiile legii”, a scris Maria Vieru într-un mesaj expediat presei prin poștă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0