Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a influențat pandemia viața de cuplu: Explicația specialistului

© Sputnik / Rodion ProcaZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Sociologii afirmă că în timpul pandemiei a crescut semnificativ şi rata divorţurilor. Care este "misterul" acestui fenomen aflați de la psihologul şi profesorul universitar, Zinaida Gribincea.
Cum a influențat pandemia viața de cuplu: Explicația specialistului

Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Psiholog: Pandemia încurajează mai multe femei să se despartă de soții violenți
Izolarea în case este necesară în condițiile actuale. Oamenii petrec mai mult timp în sânul familiei. Pentru cineva acest lucru este o binecuvântare, însă pentru alții viața între cei patru pereți ai casei poate deveni un adevărat calvar. În ultima vreme, apar diverse statistici, care scot în evidență faptul că anume în perioada de pandemie rata divorțurilor a crescut semnificativ.

Psihologul Zinaida Gribincea este de părere că izolarea în case a influențat relații familiale, însă cei care au ajuns în pragul divorțului au avut o relație șubredă și înaintea pandemiei. Acum însă carantina doar a acutizat starea de lucruri.

De asemenea, psihologul spune că atunci când oamenii se află în mediul casnic mai mult timp, aceștia au posibilitatea să-și comunice mai multe lucruri. Totuși dacă nu a existat o comunicare sănătoasă până la momentul izolării în case,  atunci conflictele sunt inevitabile.

”Nu poate fi astfel ca până la pandemie totul să fie bine, iar acum după ce au petrecut o lună sau două împreună în aceeași casă cuplurile să ajungă în pragul divorțului. Oamenii ajung să se sature unul de altul atunci când există conflicte nerezolvate anterior sau unele neînțelegeri, iar acum, în momentul de criză relația poate da fisuri", a spus psihologul.

Mai mult, Zinaida Gribincea a remarcat că în condițiile în care cuplurile petrec împreună toată ziua, aceștia pot observa unele neajunsuri ale partenerilor săi pe care anterior le treceau cu vederea sau care nu le deranjau într-un oarecare mod. Însă, dacă există dragoste, toleranță, comunicare și respect, atunci neajunsurile cu siguranță nu vor servi motiv pentru divorț.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0