Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Concerte și flashmob-uri patriotice: Cum este marcată Ziua Națională a Rusiei

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaУчастники флэшмоба "Я люблю Россию" развертывают огромный триколор на Главной городской площади в Краснодаре
Участники флэшмоба Я люблю Россию развертывают огромный триколор на Главной городской площади в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare an, pe 12 iunie, este marcată Ziua Națională a Rusiei - iată cum va fi sărbătorită în acest an.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Ziua Națională a Rusiei este sărbătorită pe 12 iunie în toată țara: astăzi va avea loc un concert de gală în capitala țării, iar în regiuni sunt organizate flashmob-uri online și acțiuni patriotice.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдавии И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon i-a transmis felicitări lui Vladimir Putin de Ziua Națională a Rusiei

Sărbătoarea a fost instituită cu prilejul adoptării în 1990 a Declarației suveranității de stat a Rusiei. În mai 1991, Consiliul Suprem al RSFSR a declarat ziua de 12 iunie drept zi liberă. Un an mai târziu, în iunie 1992, această zi a devenit sărbătoare.

În 1994, Ziua Declarației de Suveranitate de Stat a Rusiei a devenit sărbătoare de stat. Numele „Ziua Națională a Rusiei” a fost atribuit oficial sărbătorii în 2002, când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii în care erau indicate noi zile de sărbătoare și zile de odihnă.

Ce evenimente sunt planificate

Președintele Vladimir Putin participă personal la o serie de evenimente organizate cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei: decorarea Eroilor Muncii și ceremonia de arborare a drapelelor de pe Dealul Poklonnaia.

Seara, în Piața Roșie va avea loc un concert festiv ”Suntem împreună!” Spectatori la concert vor fi voluntarii care muncesc în timpul pandemiei coronavirusului. Toți aceștia au trecut deja testele pentru COVID-19, iar artiștii vor fi testați în timpul pregătirii pentru concert. În timpul evoluării, distanța socială va fi respectată - va fi chiar mai mult decât 1,5 metri recomandați.

Și partidele politice, mișcările sociale intenționează să sărbătorească pe larg, respectând în același timp măsurile sanitare necesare în legătură cu pandemia coronavirusului.

”Neapărat vom sărbători Ziua Națională a Rusiei și vom ține o ședință solemnă cu această ocazie în sala de ședințe a Institutului Civilizațiilor Mondiale. Continuăm să respectăm măsurile de securitate pe timp de pandemie, astfel încât se vor aduna numai deputații, toți vor fi la o distanță sigură unul de celălalt, purtând măști și mănuși. Voi susține un discurs, atunci toată lumea va putea să vorbească, vom invita mass-media, vom transmite evenimentul în direct pe rețelele de socializare”, a declarat liderul PLDR, Vladimir Jirinovski.

”Rusia Unită” în această zi va organiza în toată țara o serie de evenimente, în special, activiștii de partid le vor distribui tuturor cetățenilor panglici tricolore - acolo unde situația epidemiologică permite. Partidul va organiza două acțiuni majore - ”Steagul Rusiei - în fiecare casă” și #FerestreleRusiei. Participanții vor pune pe fațadele și ferestrele caselor nu numai tricolorul rusesc, ci și desene tematice.

Посол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul ambasadorului rus la Chișinău cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei

O serie întreagă de evenimente vor fi organizate de către Frontul Popular al Rusiei. Astfel, în regiuni vor avea loc evenimente de amploare - cel mai mare graffiti din lume cu numele țării va apărea la stația hidroelectrică Saiano-Șușenskaia. Graffiti în cinstea Rusiei vor apărea și în străinătate: la Barcelona, ​​Londra și statul american din Texas. Și în peste 40 de regiuni rusești va avea loc ridicarea simbolică a pavilionului rusesc, inclusiv pe insula Kizhi, Cape Laspi din Sevastopol, pe Spitul curonian din Kaliningrad.

În plus, toată lumea va putea participa la flashmob-ul muzical online „Tineretul Frontului Popular Rusesc”. Pentru a face acest lucru, va fi necesarară filmarea unui videoclip cu melodia ”От чего так в России березы шумят” și publicarea lui pe rețelele de socializare cu hashtag-urile corespunzătoare. După cum s-a menționat în cadrul Mișcării, această melodie a fost aleasă deoarece peisajul rusesc cu mesteceni este una dintre principalele asociații care apar atunci când ne gândim la Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0